Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Mój problem z układm chłodzenia jest taki że 5 dni temu rozsadziło mi kolanko plastikowe które wychodzi z bloku sinika do nagrzewnicy, naprawilem tą usterke i wystąpił nastempny problem a mianowicie rozsadziło mi teraz zbiorniczek wyrownawczy, co może byc przyczyna że tak sie dzieje?? Silnik 1.8 m43

Edytowane przez hunter871
Opublikowano

Rozszczelnienie zbiornika wyrównawczego to dość częsty problem w E46. Kup nowy byle nie tani bo będziesz miał problemy z kontrolką od poziomu płynu (poczytaj parę postów niżej)

Pozdrawiam

Opublikowano
Jeżeli ci rozsadza po kolei elementy układu chłodzenia to znaczy, że znacznie wzrasta w nim ciśnienie... być może uszczelka pod głowicą dała się we znaki...

Pozdrawiam SIEKIER'A

:twisted:

Opublikowano
Nie straszcie najgorszym od razu, kolego wł test nr 7.0 i sprawdź jaką masz temp, u mnie też rozsadziło zbiornik kupiłem oryginał i tobie też radze a powodem był termostat. Aha i jeszcze jedno zatytułuj poprawnie wątek bo admin ci go zamknie.
Opublikowano

temat raczej wielokrotnie omawiany;

ciśnienie w układzie może być za duże,

temperatura na blacie jaka jest? sprawdź wąż na dole przy chłodnicy (czy jest ciepły)jak się motor zagrzeje.

• 2 tygodnie później...