Skocz do zawartości

Problem z centralnym zamkiem, otwiera się po zamknięciu :|

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z centralnym zamkiem w 525i z 81roku,

zamykam drzwi, cofam kluczyk a te się otwierają :cry2:

co może być tego przyczyną ?

Opublikowano

Witam

W mojej e -30 jak miałem problem z centralnym , to po rozkręceniu boczku miałem luzny siłownik w drzwiach. Raz mi sie drzwi same otwierały a raz nie mogłem ich domknać . Rozbierz boczek i sprawdż siłownik

Powodzenia :clap:

Freude am fahren

http://img481.imageshack.us/img481/483/img0050ek9.jpg

Opublikowano

wygięte (zakrótkie ramie siłownika) w drzwiach

jak kolega wcześniej pisał - do przeględu cała mechanika zamka central.

TS SERWIS diagnostyka i elektronika samochodowa

tel. 607 890 658

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie tak zaś cała mechanika, bo najwyżej tzech siłowników :) kierowca, pasażer i bagażnik. Jednak rozumiem, że zawsze odbija, a nie zamyka za drugim razem, więc podejrzny jest tylko siłownik i jego mocowanie w drzwiach kierowcy,
Kai
Opublikowano

Witam.

Jak wyżej, regulacja siłowników- uwaga mogą wyglądać jak fabryka ale trzeba się nimi pobawić ( oczywiście doświadczalnie góra -dół ) miłej zabawy i pozdrawiam.

Opublikowano

pogrzebałem troche przy prawym przednim siłowniku, i nawet działało, więc poskładałem drzwi, zamykam a te znów sie otwierają :mad2:

jutro znów będe przy tym grzebał :x

zauważyłem że jeśli ręcznie przesuwam dźwignie prawego siłownika centralny działa OK, natomiast jeśli zamykam lewym siłownikiem to sie otwiera, więc teraz pytanie do was, który jest wadliwy/zle ustawiony ?? prawy czy lewy ?

Opublikowano

Witam.

Lewy siłownik jest "głównodowodzącym" całego centralnego zamka, a więc od niego powinno się rozpocząć regulację.

Prawdopodobnie to lewy jest do poprawki, jeżeli się Tobie nie uda to postaram się opisać to bardzo precyzyjnie.

Pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam.

Lewy siłownik jest "głównodowodzącym" całego centralnego zamka, a więc od niego powinno się rozpocząć regulację.

Prawdopodobnie to lewy jest do poprawki, jeżeli się Tobie nie uda to postaram się opisać to bardzo precyzyjnie.

Pozdrawiam.

"Głównodowodzące" są trzy równorzędne - przednie lewe i prawe drzwi, klapa bagażnika.

Przypuszczam, że może jednak chodzić o Twoje prawe drzwi, skoro ręką podrafisz zamknąć, a siłownik nie może... spróbój go obniżyć, może też mieć zrypany styk "zamknięty" i może odbijać.

Kai
Opublikowano
"Głównodowodzące" są trzy równorzędne - przednie lewe i prawe drzwi, klapa bagażnika.
zgadzam się

ale zamek nagle zaczoł działać, może jeden siłownik troche przymarzł :)

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
u mnie podobnie tylko zauważyłem ,zę nei chodzi tylny siłownik . zależy jak ułoże wkładke kluczem raz odskakuje po ponownym zamknięciu jużtrzyma ... siłownik działa luźno ruszam nim lewa prawa i zastanawiam sie czy jak wyjme siłownik to moge tak jeździć klape zamykać zamkiem a reszte centralem d czasu wyjasniena sprawy.rozumiem ,że wszystkie wtyki z klapy musze odłaczyć aby nie załaczało z bagażnika dzwi?
kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5
Opublikowano
ja mialem to samo i dopiero jak dobrze pier.. tylnymi drzwiami od kierowcy to wszystko zaskoczylo bo bez tego nie dalo sie zamknac. Moze w ten sposob cos nadskakiwalo albo drzwi byly nie domkniete ale dam glowe ze byly domkniete bo ani minimetra nie odstawaly. czy przypadkiem te mikrostyki alarmowe w drzwiach nie maja na to wplywu bo w tych drzwiach po otworzeniu ktorych musze dotrzaskiwac zauwazylem ze maja wytarty mikrostyk. nie wydaje mi sie by to bylo przyczyna ale z tym trzaskaniem moze zaryzykuj bo moze sie okazac ze drzwi nie dochodza a wtedy centralny tez sie tak zachowuje.

----------------------------------------------------

Sprzedam: Liczniki Używane Do BMW 1502 - 1602 - 1802 - 2002 - 2002tii . Seria I i II .

3 rodzaje sportowych kierownic

-----------------------------------------------------

Opublikowano
a iesz ,żę zaraz pujde sobie szurnąć klapą :) auto na taxi jeździ wiec bagar musi działać :) bo ktoś sie wkórzy ,że fantów nie może sobie wyciągnąć :)
kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
ja mialem to samo i tylko przesunalem rygiel mocowany na slupku i bylo oki.Wiec mysle ze to ci pomoze.aha chcialem dodoac ze jak bylem u fachowcow to powiedzieli mi ze to stewrowniki i chcili mnie skasowac 700zl pogielo na maksa .Pozdrawiam
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

a moze poprostu macie uszkodzony mikrostyk "zamknietych drzwi" bo ja jak mam otwarte drzwi to jak przekrece kluczyk zeby zamknac drzwi to one otwieraja mi sie trzy pozostale a jak tylko przycisnę mikrostyk w drzwiach to wszystko działa jak należy sprawdźcie czy gaśnie wam lampka jak macie zamkniete wszystkie drzwi

Pozdro