Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam kilkanaście rys i odprysków na aucie. Oczywiście przed zimą to odpowiednio zabezpieczę. Ale wcześniej czy później chciałbym od nowa pomalować cały samochód. Nie mówię już o tym, że za cel postawiłem sobie doprowadzić swoje auto do stanu idealnego. Wcześniej czy później to zrobię. W końcu jestem maniakiem BMW :8)

W każdym razie mam takie pytanie: Ile Waszym zdaniem może mniej więcej kosztować pomalowanie całego auta E39 sedan? W grę wchodzić tutaj pewnie będzie także szpachla itp., bo auto kupiłem już z paroma, co prawda mało widocznymi, ale wgnieceniami i otarciami. Ogólnie moim celem jest wyeliminowanie wszelkich mankamentów, w tym mankamentów karoserii i ogólnie doprowadzenie do stanu jak najlepszego swojej furki :8)

Chodzi mi o w pełni profesjonalne malowanie. Takie, gdzie nie pojawią się po roku czy po kilku latach "patologiczne zmiany" lakieru. Niestety, mój brat miał nieprzyjemność doświadczyć tego typu niekompetencji w swoim BMW E36.

Także w związku z powyższym, proszę o podanie mi potencjalnej ceny malowania całej FURY.

Pozdrawiam...

Opublikowano
Malowałem (wszystko oprócz dachu) w zeszłym roku, zapłaciłem 3,5tys.zł, ale lakiernika nie polecam, kilka razy musiał poprawiać swoją robotę... :? :mad2:
Opublikowano
W moim regionie malowanie kosztuje ok.300 zł za element.(W komorze lakierniczej).
Opublikowano
po co lakierować całe auto,ja bym lakierował porysowane elementy a resztę wypolerować, pamiętaj że każde lakierowanie widać nawet jeśli ktoś to zrobi profesjonalnie
Opublikowano
Ja w marcu lakierowałem całe auto. Za produkty wyszło 1000zł plus robocizna czyli 3tys. Znajomy w swojej lakieni mi malował. Ktokolwiek jakkolwiek by nie lakierował to i tak będzie widać że to już nie to co fabryka. Pozatym dobrego lakienika który fuszery nie odpierdzieli to ze świecą szukać.
Opublikowano
ja to rozumiem,estetyka,samochód wygląda xtra i w ogóle......,ale potem i tak przyjdą "koneserzy idealnych dziesięcioletnich BMW" i wykrzyczą,że auto jest po kosmicznym dzwonie....,bo całe malowane....
Opublikowano (edytowane)
Moje idzie jutro do lakierni :D Dwa boki będą lakierowane. Do malowania w sumie jest nadkola tył, prawe drzwi przednie i tylne i prawe nadkole tył. Malowane będą całe dwa boki żeby nie było widać różnicy jakoś strasznie. Koszt 2700 u znajomego. Edytowane przez ryba266