Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

moje auto to e39 2.0d 2002r w silniku słychac jakieś dziwne piski więc wymieniłem napinacz paska klinowego i dwie rolki jest trochę lepiej ale jeszcze coś piszczało więc postanowiłem zdjąc w ramach sprawdzenia ten krótki pasek od sprężarki klimy i od tamtej pory cisza, jak myślicie co tam trzeba wymienic, coś w kompresoże klimy czy może te rolki czy też jakiś napinacz ale wydaje mi się że dźwięk dochodzi z samego kompresora. Proszę o pomoc :(

Opublikowano
wydaje mi się że jakieś łożysko napewno tam sie wymienia tylko niw wiem co może miec wpływ na piszczenie tego koła bo kompresor chodzi wzorowo poza tym że piszczy coś tam strasznie.
Opublikowano
W przypadku mojej beci (520i / 110 kW) jest identyczny napinacz i rolka paska napędzającego sprężarkę klimy, jak i pasek napędu alternatora/wisko, więc może nie od razu sprężarka jest zrąbana, a łożysko rolki "świergoli"?

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png