Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadam e39 530i m54 i mam problem z nierówną pracą silnika na zimnym silniku oraz niekiedy z nierówną pracą na wolnych obrotach na lpg. Zapala mi się czasem lampka od silnika czyli ten check engine. Zacznę od wymiany świec a jeżeli to nie pomoże to zacznę sprawdzać cewki tyle że mam pytanie czy da radę sprawdzić w teście liczników na którym cylindrze wywala błąd ? Wiem że da się to sprawdzić podpinając pod komputer albo odpinając kolejno wtyczki od cewek ale czy da radę sprawdzić to w teście liczników ?
Opublikowano
Na zimnym na benzynie nierówno chodzi, a po rozgrzaniu ok jak i na benzynie tak i na gazie. Czasem mu coś odbija że wywali błąd i na wolnych na światłach nierówno chodzi a czasem ok. Obstawiam świecę albo którąś cewkę bo tak jest czasem po założeniu gazu, tyle że pytam bo słyszałem że można sprawdzić na którym garze wywala błąd na teście zegarów.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam, check engine zapali się również kiedy zatankujemy słabej jakości benzynę jak i gaz co w Polsce nie jest trudne...
Opublikowano

siema :search:

.mam ten sam silnik i tez mialem ten sam problem.(tylko ze nie mam gazu)

tamtej zimy na zimnym i na swiatlach niee röwna praca i zölty silniczek wyskakiwal ( i czasem sam gasl) :evil:

blad 227 i 228 carsoft i p0154 tj. za slaba mieszanka albo za duze graniczne wskazania sondy lamda. :shock:

moja rada ..ja tak postäpilem . wpierw zmien miejsce tankowania i ( wyläcz gaz-ja bym tak postopil na jakis czas aby wyeliminowac bläd).

drugie zmienilem swiece bo i tak trza wymieniac co inspekcje (a tym bardziej u ciebie na gazie i filtr powietrza.)

drugie spsikaj woköl wläczonego silnika bremsreinigerem (aby znalezc falszywe powietrze) ten problem znam juz z e30 mialem m20b25 3 stk... i nasze betki jak i te starsze uczulone sä na "lelw powietrze" znam z autopsji :cry2:

a po trzecie odma to byl glöwny problem i jej przewody ze starosci i wysokiej temperatury byly skrachciale i popekane.

tu jest link jak wymienic to se samemu .ja tez se sam w garazu wymienilem

http://www.youtube.com/watch?v=axFTZp9uMKc

sä 4 part

powodzenia :mad2:

z mojä bee nie idzie sie nudzic