Skocz do zawartości

[E39] 530D Wymiana oleju w automatycznej skrzyni biegów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie,

Mam następujący problem - próbuję się dowiedzieć, jakim olejem mam zalać swoją skrzynię.

Sugerując się datą produkcji samochodu i tabliczką znamionową mam A5S 360R WN.

Na podstawie koloru tabliczki i wersji skrzyni powinienem o ile dobrze rozumiem zalać ją Texaco ETL 7045E?

Na tabliczce mam następujące dane:

GM 1 423 902 WN

Part nr: 96022599

CAL: P09

TCM: --

Kolor na tabliczce i naklejce - zielony

Opublikowano

Nie umiem odpowiedziec Ci na pytanie, ale moze za to Ty mozesz odpowiedziec na moje skoro zabierasz sie za wymiane?

Jak wlac olej do skrzyni? Ja mam ta z LIFETIME OIL i za diabla mechanik nie wie jak wlac do niej olej, nie ma bagnetu, nie ma nic :)

Dzieki i sorry za off topic.

Definicja szalenstwa - robienie wciaz dokladnie tej samej rzeczy w dokladnie ten sam sposob oczekujac zupelnie innego ofektu.
Opublikowano

gdzie można znaleźć taką tabliczkę ? Podejrzewam, że na skrzyni ale może jest jakieś konkretne miejsce...

Swoją drogą - z inpy chyba można zczytać te dane, prawda ?

A co do inpy - jest tam wskazanie w skrzyni "oil aging" i podana wartość procentowa. Zakładając, że jest to np. 60% to jest to 60% zużycia czy 60% żywota a zużycie to 40% ?

• 1 miesiąc temu...