Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W E-36 2.0i kat. z 92r mam problem z światłami cofania. Raz są raz ich nie ma. Gdy porządnie poruszam dzwignią zmiany biegów to zapalam je zawsze. Jasno wynika z tego że coś mi nie łączy. Czy ktoś wie gdzie znajduje się ten włącznik????????? Czy przypadkiem nie jest w skrzyni biegów i trzeba będzie ją wyciągać. A to już by było głupie rozwiazanie. Pozdrawiam
Opublikowano

Witam

Mam inny model ,ale napewno nie jest w skrzyni biegow :P

Pewnie jest wkrecony w skrzynie i trzeba wejsc pod samochod i go wymienic.

pozdrawiam

Opublikowano
w automacie znajduje sie on w mechanizmie zmiany biegów- w kabienie ( połaczony jest z drazkiem zmiany biegów) ; w manualu znajduje sie w korpusie skrzyni biegow - najczescie wystarczy go wyjac i przeczyscic / ew wymienic jesli to niepomoze ......
Opublikowano
Miałem podobnie. Wykręciłęm przeczyściłem i działa już ponad 2 lata :D
http://www.dami.pl/~wiktorc/BMW/tuning.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Prawa strona skrzyni, wleźć pod auto niestety musisz, ale najpierw kup sobie nowy czujnik (około 30zł nówka), bo szkoda się marasić dwa razy :)
Kai
Opublikowano

Miałem to samo. Raz mi działało a raz nie. Oczywiście wtedy kiedy było ciemno zazwyczaj śwatła od wstecznego nie świeciły. Najpierw odkręciłem i przeczyściłem, działało ok 2 miesięcy. Potem jednak wymieniłem ten łącznik i na razie nie narzekam na brak świateł przy cofaniu.

Z tego co pamiętam potrzebujesz klucza 22 albo 19, dojście jest średnio łatwe. Na kanale dasz sobie rade. Nowy czujniczk kupiłem za 27 zł (zamiennik)

Pozdrawiam

http://ziomal.resmoto.com - Strefa BMW serii 3.
Opublikowano

To już wiem wszystko. Kupie nówke część. Skoro to takie tanie to szkoda się bawić w czyszczenie bo znowu może przestać działać. Jeszcze raz dzięki za info.

Pozdrawiam