Skocz do zawartości

320d M47TU pompa olejowa ustawienie przeciwwag

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a remont od nowych panewek gumki na zaworach pasowanie zaworów polerowanie gniazd polerowanie wałków wyważenie wału korbowego itd czekam już 4 tyg na auto jest to moje pierwsze BMW choć jestem ogromnym fanem marki od pojawienia się modelu e21teraz to już zostanę przy marce BMW i właśnie remont stanął na tych przeciwwagach ale cieszę się ze tak szybko dostałem odpowiedz na moje pytanie a to nie jest tak oczywiste na forach :cry:
Opublikowano
no Kolego tutaj takich awarii bylo naprawde sporo ostatnio... Mam nadzieje, ze info o walkach wyrownowazajacych sie przydala w rozwiazaniu problemu :cool2: A wiesz moze ktora dokladnie panewka padła?? tj na glownym czopie walu czy korbowodu??
Opublikowano
oczywiście padła na 1 cylindrze przez ''fachową robotę serwisu " podczas małej przygody z kamieniem została uszkodzona miska olejowa wiec serwis postanowił sprawdzić stan panewek a że 1 cylinder jest łatwo dostępny to sprawdzili i okazało siw że jest ok lecz ktoś źle włożył panewki i po tygodniu auto wróciło do serwisu z padnięta właśnie tą panewką i zaczęła się jazda klienta z serwisem a w tym czasie ja nabyłem ją za przyzwoitą cenę choć powiem szczerzę że nie spodziewałem się kosztów aż takich i nie pasuje mi to że BMW nie dopracowało tego silnika to jest mój pierwszy diesel i raczej ostatni
Opublikowano
to jest mój pierwszy diesel i raczej ostatni

no to witaj w klubie :roll: ja pomimo ze az TAKICH przebojow ze swoja nie mialem, nie mam i mam nadzieje do sprzedazy nie bede mial to rowniez mnie ten silnik nauczyl rozumu ze diesel to nie moj "swiat". Nie odpowiedziales czy chodzilo o panewke walu czy korbowodu?? i czy te panewki w Twoim silniku to juz te napylane katodowo typu SPUTTER - mialy taki napis na sobie????

Opublikowano
Witaj ,tak jak pisałem panewka korbowodowa na 1 cylindrze i były nominalne bez jakichkolwiek napisów mam je na pamiątkę teraz są nowe nie pamiętam nazwy ale cena tak 990 zł auto ma wymienione wszystkie wtryski na nowe ( poprzedni właściciel ) pompę wody itd wszystkie uszczelki uszczeleczki zimeringi podkładki wszystko w aso , mam nadzieje że się odwdzięczy nie naganną eksploatacją a i jeszcze jedno przebieg to nie jak na giełdach tylko realny z książką 275tyś jeden właściciel więc wydaje się normalny a nie 130 tyś i igła a faktycznie 400 tyś
Opublikowano
to jako Kolega z forum jeszcze Ci poradze abyscie dopoki auto jest na "windzie" WYWALCIE te cholerne KLAPKI ZAWIROWAN z kolektora ssacego, zeby Twoje szczescie szybko sie nie skonczylo :cool2:
Opublikowano
no właśnie nie bardzo wiem co to za usrojstwo ale zajmę się tym wstawię zaślepki( czytałem że są ) czy co tam trzeba i naprawdę jestem nie mile zaskoczony takim stanem jak jest nie dopracowany ten silnik i właśnie jeszcze jakieś klapki zawirowań po co to ? przeciwwagi rozumiem kultura pracy silnika brak drgań ale klapki o co Kaman
Opublikowano

Witam

Autora tematu proszę o zapoznanie się z tytułowaniem wątków i poprawieniem tytułu. Za umieszczenie tego samego tematu w dziale E36 nie musisz przepraszać - już go usunąłem :twisted2:

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano
Ty mi nie dziękuj tylko zapamiętaj sobie, że następnym razem jak źle zatytułujesz wątek, to powędruje on do śmieci, a Ty dostaniesz ostrzeżenie... Tym razem poprawiam tytuł i tylko tym razem. Who's a smartass now :8) :twisted:

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
to jako Kolega z forum jeszcze Ci poradze abyscie dopoki auto jest na "windzie" WYWALCIE te cholerne KLAPKI ZAWIROWAN z kolektora ssacego, zeby Twoje szczescie szybko sie nie skonczylo :cool2:

Dobre podejście, nic nie trwa wiecznie, SZCZĘŚCIE TEŻ

Gdyby ktoś potrzebował zaślepki klapek wirowych to chętnie pomogę :D :D :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może kolega autor zdążył już klapki wywalić, skoro miał na to 8 miesięcy od ostatniego postu :?: