Skocz do zawartości

Silnik sie grzeje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadam model e34 525i m20b25 i mam taki problem.. po odpaleniu silnika wystarczy z 10 min i wskazówka temp. jest na czerwonym polu. wymieniłem termostat lecz dalej to samo, myślałem ze może głowica ale gdy otworzyłem zbiorniczek z płynem chłodniczym to nie widziałem bąbelków lecz gdy woda sie nagrzała i podeszła do góry zacząłem naciskać węże to zaczęło coś tam bąbelkować. Nawiewy dałem na maksymalne na ciepło lecz leci zimne powietrze. I oczywiście silnik jest zimny ale węże są tak ciepłe że ledwo daje się je dotknąć. Czy to może być pompa wody? jeżeli tak to ciężko jest samemu to wymienić? Dziękuje z góry za pomoc :)
Opublikowano
Skoro termostat wymieniles i dobrze go zalozyles to tez nastepna rzecza jaka bym sprawdzil jest pompa.
Opublikowano

Skąd ja to znam.. :|

To może być głupie pytanie ale.. odpowietrzyłeś?

To może być pompa jak koledzy piszą ale jeśli masz zimny nawiew to mogą też być elektrozawory.

Opublikowano
nie no odpowietrzałem, a chłodnica nie drożna to nie wiem wiecie wczoraj jeździł wieczorem przyjechałem, zgasiłem motor. Rano odpalam po 10 min. czerwone pole. ale dzięki za propozycje jutro posprawdzam ;)
Opublikowano
koniecznie odpowietrz! odkręć zawór odpowietrzania (obok korka wlewu płynu), ustaw dmuchawe na max i bo odpowietrzaj do czasu gdy już nie będzie słyszeć syczenia/ powietrza. i oczywiście dolewaj płynu gdy będzie ubywało. i do tego gdy włączyłeś ogrzewanie to leciał izmne powietrze. na 70% dlatego że nie masz go odpowietrzonego.

Tylko BMW jest samochodem , inne auta to wyrób samochodo-podobny.

Reanimacja:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=228175