Skocz do zawartości

Ocieranie tyłu auta o koła przy załadowanym bagazniku???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Przy załadowanym bagażniku + 2/3os, już przy prędkości 90km/h, przy jeździe na nierównej drodze słychać ocieranie tylu auta o koła. Jeżdze na 17" 245/45. Czy to normalne zjawisko? Aż strach pomyśleć co będzie, gdy na tylną kanape siądą jeszcze 2 dorosłe osoby i zacznę jechać szybciej. Proszę o pomoc. Z góry dziekuje.

Opublikowano

Raczej jest to normalne. Ja mam z tylu 275/35/18 i przy 4 doroslych osobach plus dziecko i bagaż nic nie obcierało nawet na bardzo nierównej drodze.

Może tylko jakieś nadkole sie poluzowało. Aha ja mam zawieszenie sportowe, nie wiem jaka bedzie rożnica w innych.

Pozdro

Opublikowano

[Przy załadowanym bagażniku + 2/3os, już przy prędkości 90km/h, przy jeździe na nierównej drodze słychać ocieranie tylu auta o koła. Jeżdze na 17" 245/45. Czy to normalne zjawisko? Aż strach pomyśleć co będzie, gdy na tylną kanape siądą jeszcze 2 dorosłe osoby i zacznę jechać szybciej*]

mam ten sam rozmiar - lato, zima i bez względu na załadunek, prędkość, a nawet kufer załadowany na dachu i cztery osoby na pokładzie - nic się nie dzieje.

Mało tego -przy załadowanym bagażniku nawet nie widać tego po "osiadającym" zawieszeniu

Chyba wskazanie na sprawdzenie kompresora od tylnego zawieszenia, szczelności całego układu. ewentualnie może nadkole masz poluzowane, w co wątpie,

pozdrawiam

daj znać jak rozwiazanie tematu, może komuś się przyda

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
[

Chyba wskazanie na sprawdzenie kompresora od tylnego zawieszenia, szczelności całego układu.

W E60 nie ma żadnego kompresora.

Opublikowano
ooo sorki za wtope :duh: nie dopatrzyłem, że kolega ma E60, zasugerowałem się swoją bunią , czyli na przyszość - czytać dokładniej-
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Słuchaj potwor31 nić prostszego ,wsadź 3 dobrze odżywionych kolesiów na tylne siedzenie coś w bagażnik i na kanał .