Skocz do zawartości

Siedzenia sportowe BMW - rozczarowanie!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przyznam że swoje 4 litery wciskałem do wielu aut ze sportowymi fotelami i najwygodniej jeździło się na Recaro choć grubsze osoby które siedziały w tych fotelach narzekały ze im uwiera tu i tam.

Odważni nie żyją wiecznie...ostrożni nie żyją wcale...

Nie kłóć się z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem!

Opublikowano

Dokonczylem dzisiaj wymiane wnetrza a dokladnie wymienilem tylne siedzenia.

Moje stare fotele sa po lifcie a nowe z przed liftu i sa roznice tylnej kanapy:

1. Stare oparcie jest grubsze od nowego, ale niewiem czy nie jest tak dlatego ze stare bylo z materialu a nowe z skory, czy zmienili to po lifcie.

2. Podlokietnik w starym jest wyzej niz w nowym.

Nie wiem czy roznia sie przednie fotele, na razie nie mam z czym porownac.

Jak zaloze boczki to wstawie zdjecia.

Pozdrawiam
Opublikowano
Ja mam w swoim sportsitze ale nie mogę powiedzieć żeby były jakimś cudem jeżeli chodzi o wygodę i trzymanie boczne. Nie wiem jak się jeździ na zwykłych ale mnie też po kilku godzinach jazdy bolą plecy. Może źle ustawiam fotel ale z drugiej strony w Megance nie mam takich problemów. Ten wysuwany element jakoś mnie nie przekonuje - na dłuższą metę drętwieją mi nogi bo ucisk na uda utrudnia krążenie krwi. Najlepsze fotele z jakimi miałem do czynienia były w Audi A6 - kilkanaście godzin w aucie i żadnego zdrętwienia, bólu pleców czy d...
Powyższy post odzwierciedla jedynie prywatne poglądy i stan wiedzy autora, zatem nie musi on opisywać stanu faktycznego. Autor nie bierze odpowiedzialności za skutki decyzji podjętych w oparciu o niniejszy post.
Opublikowano

Mam dobre porównanie bo teraz mam sportsize w skórze a wczesniej miałem w 323 skórzane zwykłe.

W sportsizach siedzi sie zdecydowanie wygodniej i lepiej trzymają - do tego mam jeszcze wysuwaną przednią część siedziska - pomocne przy dłuższej trasie.

Jedyny mankament to w sportsizach boczki są bardziej narażone na przetarcia i zadrapania np. przy wsiadaniu ćwiekami w dzinsach itd.

Opublikowano
Najlepsze fotele z jakimi miałem do czynienia były w Audi A6

ale byly to sportowe Recaro, czy te zwykle??

O dziwo te zwykłe. Były lepsze niż nawet te w W211.

Powyższy post odzwierciedla jedynie prywatne poglądy i stan wiedzy autora, zatem nie musi on opisywać stanu faktycznego. Autor nie bierze odpowiedzialności za skutki decyzji podjętych w oparciu o niniejszy post.