Skocz do zawartości

E61 Kombi roleta - nie zwija się

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam serdecznie

Chcialem Was zapytac czy moze ktos sie orientuje czy mozna jakos naprawic rolete tylna w kombi???

Wczoraj poprostu otwieram bagaznik a tam roletka sie nie zwija nagle sama... wycgnalem ja i poprostu nie zwija sie :(((

czy to jest naprawialne jakos??

Bede bardzo mocno wdzieczny za pomoc.

Pozdrawiam serdecznie

Edytowane przez Pslowik
Opublikowano
jezeli dobrze pamietam to sa po obydwoch stronach po 3 srubki odkrec i zobacz czv wogole dochodzi prąd do tych zapadek co puszczają rolete. Mi nie raz sie blokowała ale jak ja poprawiłem to dalej chodziła .
Opublikowano

ale to jest elektryczna roleta?????

zapadki dzialaja ok ... ale roleta jak chce ja zwinac poprostu nie zwija sie a ona jest cala zanitowana wiec kicha aby tam sie dostac....

Opublikowano
ale to jest elektryczna roleta?????

zapadki dzialaja ok ... ale roleta jak chce ja zwinac poprostu nie zwija sie a ona jest cala zanitowana wiec kicha aby tam sie dostac....

Ta usterka jest tak żadka że raczej cieżko liczyc na jakiś super patent. Można zalożyć nowe nity. A jak się nie uda to poszukaj używki, są bardzo tanie (bo to sie nie psuje)

Opublikowano

w czym tkwi problem?

1. pechanicznie nie chce się zwijać jakby byla zablokowana? nawet jak zdejmiesz z zaczepów reką?

2. nie zwalniają sie blokady zapadki po bokach w korytku? tu problemem moze byc przerwany kabel w wiązce w gumowym peszlu, który idzie z dachu do klapy.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

Prawie jak głuchy telefon...

Koledze Pslowik chodziło o rolete bagażnika, tą mechaniczną. W środku zapewne jest jakaś sprężyna, i pewnie się "uwolniła" dlatego nie jest naciągnięta i nie zwija