Skocz do zawartości

330d. 2 problemy. wiskoza i skrzypienie w kole

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. zeby nie zakladac 2 tematow to opisze swoje 2 problemy jakie mnie nekaja:)

Jeden z nich to glosna praca wiskozy, tzn wyje normalnie jak odkurzacz:) zaznaczam ze wisco nie jest ori (bylo wymieniane na rzemioslo po dzwonku:) ) postaram sie wrzucic jakis filmik jak nie zapomne nagrac:). Odrazu byl po zalozeniu nowej wiskozy pojawil sie taki problem. nie wiem jak bylo wczesniej, poniewaz auto kupilem wlasnie po stluczce. Wiec moze ma ktos puki co jakis pomysl co to moze byc.

Drugi problem to skrzypienie w lewym przednim kole. podczas jazdy na nierownosciach ze skreconymi kolami w lewo z mala predkoscia da sie to uslyszec, na prostych kolach jest to zdecydowanie mniej slyszalne, a czasem w ogole tego nie slychac. Popsykalem gdzie sie tylko da WD 40. ale to nic nie dalo. Ja obstawiam ze moze to byc tuleja wahacza, ale moge sie mylic. ma ktos na to pomysl?

Opublikowano
Ja miałem tak ,że skrzypiało jak kręciłem kierownicą na postoju i na dziurach podczas jazdy też lekko.Jak podjechałem do mechanika to od razu powiedział ,że wahacz do wymiany i miał racje.Po wymianie cisza i żadnych skrzypień
Opublikowano
ja jakies 3 tyg temu wymienialem wahacz po stronie pasazera i diagnosta mi powiedzial ze na wahaczu kierowcy nie ma jeszcze luzow to wymienilem tylko 1 wahacz. ten ktory zaczal skrzypiec jest ponoc dobry. ale faktycznie moze to byc wlasnie wahacz. kolego a wymieniales z tuleja czy bez?
Opublikowano
Jak mi skrzypiało to też pojechałem na stacje diagnostyczną (szarpaki)."Diagnosta" z 15 minut siedział pod samochodem i stwierdził ,że wszystko jest idealnie i wahacz jest w najlepszym porządku.Pojechałem wtedy do mechanika ,który stanął przy samochodzie ja pokręciłem kierownicą i od razy stwierdził ,że to wahacz.Nawet pod samochód nie musiał zaglądać.Ja wymieniłem od razu wahacz (TRW) i tuleje (SWAG) .Tuleja niby była dobra ale wolałem od razy cały komplet wymienić ,żeby mieć święty spokój
Opublikowano
no to pewnie u mnie jest to samo. Trzeba bedzie zainwestowac w wahacz. a co do tego Wisco to czy jest mozliwosc tego naprawienia? czy w gre wchodzi tylko wymiana? i jaki koszt takiego wisco( zeby bylo na 100% dobre a nie jakies najtansze z allegro) ?
Opublikowano
no to nagralem film z praca visco. da sie to naprawic czy tylko ta wymiana?

wymiana, visco nie jest drogie, kupisz zamiennik dobrej firmy i będzie OK.

Opublikowano
a czy jest to mozliwe ze wisko nowe moglo byc uszkodzone? bo bylo wymieniane po stluczce na nowe( nie pamietam ceny, ale pewnie jedno z tanszych) i odrazu pojawil sie problem. Czy mechanik mogl zrobic cos nie tak czy faktycznie nowe zepsute?
  • 1 rok później...
Opublikowano
no kolego powiem Ci tyle ze spotkalo mnie najgorsze, wisko mi odfrunelo i pogielo maske i uszkodzilo chlodnice. Jezeli Ci wyje to wisko to masz do wymiany pompe wody, bo sie lozysko na pompie rozlecialo i wisko caly czas pracuje. Radze Ci wymienic, chyba ze chcesz podzielic moj los i wydac 1500zl za naprawe:)
Opublikowano
a czy jest to mozliwe ze wisko nowe moglo byc uszkodzone? bo bylo wymieniane po stluczce na nowe( nie pamietam ceny, ale pewnie jedno z tanszych) i odrazu pojawil sie problem. Czy mechanik mogl zrobic cos nie tak czy faktycznie nowe zepsute?

Wisko powinno byc przechowywane w pionie, malo kto to wie a jeszcze mniej przestrzega, wazne aby przed zamontowaniem wisko w pudelku postalo te parenascie godzin w pionie....

Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

• 3 tygodnie później...