Skocz do zawartości

dzwiek jak samolot 525 tds

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pomocy!!!

Kolezanki i koledzy w moim tds-ie przy przyspieszaniu slychac motor o podobnym dzwieku do startujacego odrzutowca co moze byc tego przyczyna??

Opublikowano

Nieszczelnosc w dolocie? Jak z moca? Kiedy turbo wstaje, weze idace z IC robia sie twarde po przegazowce? Zreszta - sprawdz cisnienie doladowania, bedziesz mial odpowiedz...

Wez tez pod uwage, ze w TDSach turbo naturalnie dosc glosno pracuje (swiszcze).

Opublikowano

Kolego, chyba wiem o co Ci chodzi z tym dźwiękiem, przerabiałem to w TDS-ie ale w E34. Będę musiał Cię trochę zmartwić. Otóż na 95 % jest to wina wadliwie ustawionego zapłonu (przyczyną tego może być wyciągnięty rozrząd) Możesz podjechać do jakiegoś dobrego zakładu spróbować ustawić zapłon, ale jeśli się nic nie zmieni to albo będzie to rozrząd do wymiany albo pompa wtryskowa do regeneracji (ona także odpowiada za zapłon)

Podejrzewam że auto także nie zbiera Ci się tak jak powinno, najlepiej jak byś się przejechał innym TDS-em i miałbyś porównanie.

BMW - Bardzo Mądry Wybór ;-)

http://forum-lines.ru/rez/ab278744.gif

Opublikowano
Z całym szacunkiem dla poprzedniego właściciela, ale może nie było go stać na nowe visco i zasprzęglił sprzęgło wiskotyczne na stałe ??? Np. poprzez przewiercenie na wylot i skręcenie na śrubę? Są tacy wynalazcy :twisted: ...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
A wytlumaczy mi ktos czemu mi tak auto chodzi na zimnym tylko ze 3.0d?a jak sie rozgrzeje to juz tak nie gwizdze?bylem pewny ze to turbo lecz gizd slychac od poczatku obrotow a turbo chyba wlaczza sie od 1,5tys?