Skocz do zawartości

Nowe letnie kapcie do iXa - co i gdzie polecacie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

noszę się z zamiarem zakupu nowych letnich laczków do dryndy w rozmiarze 19" 255/50 i 285/45.

Przymierzam się albo do standardowych Michelin Diamaris albo Toyo Proxes T1 Sport bo Brigdestone Dueler słyszałem, że dość szybko twardznieją i zaczynają hałasować.

Jaką oponę moglibyście polecić ? I gdzie kupić?

Opublikowano
Bridgestone duoler to dziadostwo mam bieżnik 6mm i opona zupełnie nie trzyma się na mocno mokrej nawierzchni w zakręcie trzeba się mocno pilnować ,a jak trafisz na koleinę,zresztą tylko takie są w Polsce, to popłyniesz :cry2:.szerokość też robi na minus czym szersza tym gorzej ale :? .Ja będę szukał w okresie zimowym coś z continentala ,sam jeszcze nie wiem ale nie bridgestone no i używkę nie mniej jak 6mm i nie starszą jak 2009r. na nowe szkoda trochę grosza :D
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Nowe buty w zasadzie chyba wszędzie kosztują tyle samo.Ja bynajmniej kupiłbym Michelem bo moim zdaniem są to najlepsze opony.Jeszcze do tego felga letnia i zimowa i tylko przerzucanie koła na zimę i lato i wszystko gra.A przy sprzedaży auta dajesz tylko jeden komplecik felg ( no chyba że za dopłatą to dwa kompleciki ) Ja również szukam letnich opon ale jeszcze się wstrzymam bo jakoś jeszcze za drogo mi one wyglądają ( poczekam aż zrobi się zimniej i będzie wielki szał na zimowe wtedy letnie troszku taniej będą )
  • 5 tygodni później...
Opublikowano (edytowane)

Ja mam Michasie dokladnie w tym rozmiarze i nie polecam.

Natomiast w drugim suwie mam Continentale Cross Contacty i uwazam ze sa duzo lepsze. Natomiast nie sprawdzlem czy sa w tym rozmiarze i za ile.

Edyta:Blad - lato mam 285 20" przod i 305/40/20 tyl wiec to nie ten rozmiar - i pole wybornu znaczaco mniejsze jak sadze.

Edytowane przez Lassar
  • 5 tygodni później...
Opublikowano
Mam do sprzedania całe koła kompletne z oponami Pirelli w rozmiarze 255 przód i 285 tył 19". Oponki mają przejechane około 5 tys km. Kupiłem je z autem jako drugi komplet, dlatego chce sprzedać. Jeśli jesteś zainteresowany mogę przesłąć foto. Jak coś to info na PW
Opublikowano
ja mam bridgestony dualer i tak jak kolega wyzej napisal.7mm bierznika i lotaja na mokrym jak czort.ja zastanawiam sie jeszcze na toyo proxes st.czytalem bardzo duzo, bardzo dobrych opini o nich i mysle ze te kupie.cena nawet nizsza niz yoko.
Opublikowano

ja podobnie

mam Continentale Cross Contacty 255/55/18

sprawują się świetnie, śmiało polecam.

P.S.

szukajac swojego X-sa ogladałem auto z zestawem 19"-

wizualnie bardzo się podobało. Po jezdzie próbnej dużo mniej

z uwagi m.in na gorszy komfort zrezygnowałem z auta i szukałem na 18

-teraz jestem zadowolony