Skocz do zawartości

Wymiana regulatorow w lampie po lifcie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tu masz te same regulatory ale tańsze. http://moto.allegro.pl/regulatory-do-reflektor-bmw-e39-i1765890196.html

Z tego co wyczytałem na innym forum to ten użytkownik zaopatruje większośc Allegrowiczów w te właśnie regulatory zrobione z czarnego plastiku (ABSu) a potem oni sprzedają to drożej pisząc, że pracują w BMW i jako jedyni mają te dobre. A to tylko pic na wodę za większą kasę. Ja kupowałem u tego użytkownika i mogę zapewnic, że te regulatory są najwyższej jakości i wszystko ładnie pasuje. Jak kupisz od tego użytkownika to dostaniesz na maila ładną instrukcję foto co i jak robic (jakby nie dotarła to napisz maila z prośbą o nią). Tam nawet na zdjęciach widac narzędzia jakie można samemu zrobic narzędzia aby wymiana była łatwiejsza.

Od siebie dodam, że wymianę robisz przez otwór po wyjęciu żarówki od ringów oraz tego metalowego stelażyka trzymającego światłowody - jest mocowany do obudowy lampy na wcisk. Wypychasz go z tych stopek i odchylasz w bok aby sobie zrobic trochę więcej miejsca na manewrowanie pęsetą. Dodatkowo otwierasz kapsel górny, w którym przełącza się lampy na tryb angielski - tym otworem można włoży regulator nowy/wyjąc stary aby potem nim manewrowac w celu naprowadzenia na śrubę.

Ode mnie porada - warto ten otwór, w który w regulatorze wkręca się śruba oraz główkę regulatora kapnąc lekko jakimś olejkiem, smarem lub WD40 bo na sucho można sobie zjechac gwint od śruby (otwór jest minimalnie mniejszy aby wkręcana śruba zrobiła sobie gwint w regulatorze.

Jeśli masz choc trochę zdolności manualnych to wymienisz to bez problemu. Ja to robiłem i co prawda pierwszy regulator zajął mi prawie 2 godziny ale potem kolejne to już kwestia 30-40 minut.

Pzdr.

Opublikowano

Ja kupiłem aluminiowe, masz pewnośc ze nie padna od temperatury. Mozna je wymienic bez rozbierania lamp tylko trzeba sie pogimnastykowac..długie szczypce i jazda.

Sam tak robiłem. I wszystko hula. Pozdrawiam.