Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadam BMW e39 528i po podpięciu pod komputer wyskakuje następujący błąd: nr 57 "Sygnał zaworu przepustnicy z DME" ??? Czy ktoś się orientuje o co chodzi,..? co to w ogóle jest DME?
Opublikowano
Ok ale co z tym teraz zrobić bo skasowanie nic nie dało dalej ten błąd jest, wiec co mam konkretnie rozumieć przez ten błąd. Po za tym nie wiem czy to coś ma z tym wspólnego ale wskazówka od temperatury dziwnie mi się zachowuje muszę ujechać sporo kilometrów aby uzyskać tą właściwą temperaturę czyli wskazówka powinna być pionowo a u mnie unosi się ona tylko do drugiej kreski i potem się tak waha miedzy tą druga kreską a pionem, dodatkowo jeśli włączę ogrzewanie to wskazówka spada w oczach to ma tak być?? sprawdzałem też dolną rurę od chłodnicy niby cały czas jest zimna i wykluczyłem termostat, czy to może czujnik temperatury i dlatego mi komputer jakiś błąd generuje??? co o tym wszystkim myślicie?
Opublikowano
Jeśli wskazówka nie idzie ci do pionu i do tego jeszcze opada przy włączaniu ogrzewania to na bank termostat do wymiany.
Opublikowano
To znaczy czasami po dłuższej jeździe potrafi złapać ten pion ale rzadko w sumie miałem kiedyś w e36 termostat do wymiany to wyraźnie było czuć po rurce od chłodnicy że ucieka ciepło ale cóż może w tym przypadku się mylę może to również termostat. Ale co z tym błędem "kod 57 Sygnał zaworu przepustnicy z DME" orientuje się ktoś???
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Obstawiam termostat.Te wahania wskazówki też miałem,skończyło się wymianą termostatu i jest ok(nie domykał się).
ec2Wze6.jpg
Opublikowano

kolo przepustnicy w kolektorze ssacym

najpier zobacz czy taki masz bo na 100% jest w m54

m52 mialy dwa wezyki z plynem od dołu przepustnicy do podgrzewania jak masz wezyki to nie masz tego gadzetu

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999784431_3.gif

Mechanik BMW w Dąbrowie Górniczej

Diagnostyka inpa pasoft carsoft

http://www.autocentrum.pl/awc/godzill1/bmw-seria-5-1997/