Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc

Poszukuje opon na zime mam felgi na zimę 15. Piszą że 205/65 R15 są ok, wydaje mi sie ze jak wsadze 195 to chyba tragedi nie bedzie, co?

Bo na rynku wiecej jest 195 niz 205.

---------------------------------------------------------------------------------

e39.jpg

---------------------------------------------------------------------------------

http://forum-lines.ru/rez/ab194510.gif

Opublikowano
witam, kupiłem autko z oponami zimowymi na 15 stalówkach właśnie 195 wiem że powinny być min.205 ale były nowe continental więc użytkuję ,letnie mam 225-16 i nie czuję żadnej różnicy w jeździe.przejeździłem 3 zimy
Opublikowano
Czyli rozumiem ze 195 podejdzie bez znaczej roznicy w komforcie jazdy i auto nie bedzie wygladało jakby miało za małe koła?

e39.jpg

http://forum-lines.ru/rez/ab194510.gif

Opublikowano
kolego śmiało możesz zakładać taka rozmiarówkę, zaraz będzie 4 sezon zimowy jak będę śmigał na takim ogumieniu i prowadzi Się naprawdę dobrze(węższa opona lepiej wgryza Się w śnieg),tak jak wspomniał ktoś wcześniej producent zaleca 205 ale tańsze i większy wybór był przy rozmiarze 195, a auto będzie wyglądąć normalnie gdyż 15" to standardowy rozmiar kółek na jakich wychodziły E39 z fabryki
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano

zapomniałem dodać że szerokość felgi mam 7 cali,

szersza felga nie wskazana i będzie głupio wyglądać

a tak poza tym to poradź się wulkanizatora w końcu to twoje bezpieczeństwo ,ja jeżdżę i nic się nie dzieje

Opublikowano
na lato mialem 205 65 na zime 195 65 i roznica jest znaczna , gorszy komfort gorzej wali po zawieszeniu na 195.Mozna jezdzic lecz lepiej zalozyc 205 65 ...