Skocz do zawartości

ubywa płynu w chłodnicy... śmierdzi...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tak jak w temacie, ubywami po trochu płynu z chłodnicy, jak włączam ogrzewanie to czuć zapach taki specyficzny na moje oko to właśnie z tego płnu... co to może być?
Opublikowano
To może byc cieknąca nagrzewnica :( Zajrzyj do krócców doprowadzających płyn do nagrzewnicy może tylko one gdzieś puszczają.Obejrzyj dokładnie wykładzinę i wyloty (kanały ) którymi rozprowadzane jest powietrze z dmuchawy ,znajdują się nad nogami kierowcy i pasażera oraz pod fotelami przednimi dla pasażerów z tyłu .Jeśli jest wyciek to tam pojawi się na pewno.
Opublikowano

Ja kolego miałem podobnie. Tez mi śmierdziało płynem, jak dawałem ogrzewanie na max. Później pojawiała się taka tłusta plama na przedniej szybie od strony kierowcy, u wylotu powietrza. Wiec było pewne że puściło coś. Więc, żeby nie rozbierać, bo na nic lepszego przy wymianie nagrzewnicy się nie trafi, pojechałem i na orlenie kupiłem środek do uszczelniania chłodnic. Wsypałem tego ustrojstwa 1/4 i po problemie. Jeżdżę już z tym wsypanym 3 rok. I wszystko jest ok. Oczywiście jeśli się na to zdecydujesz, to nie wsypuj wszystkiego, tylko trochę, bo szkoda szlamić chłodzenie i kanały.

PS. Celowo kupiłem środek z orlenu, bo to proszek, więc wydaje mi się, że lepiej podziałał jak jakieś płyny itp.

Opublikowano
witam tez mam problem, z płynem jest wszystko ok, wyloty suche nic nie paruje a smierdzi!!!!! filtr wymienilem! i lipa co to? dziwinie jak by jakimis ziolami hehe i nie wiem co dalej z tym robic zima idzie a tu nadal wali ,na wiosne odgrzybiałem preparatem i jakis czas bylo ok .
Opublikowano
sprawdź węże pod maską w okolicach wyjść do nagrzewnicy, trójników od LPG (jeśli masz) i w okolicach zaworków ogrzewania (koło puszki z bezpiecznikami) czy tam gdzieś się nie poci, bo to też czuć w kabinie