Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zmieniaj olej kolego. W każdym automacie powinno robić się to regularnie co ok. 40tys. km. Tylko nie wiem co to za Pan Tkacz... Czy czasem nie wytropi Ci problemów, żeby połatać dziury w swoim budżecie....
Nic nie stuka nic nie puka...
Opublikowano

olej zmieniony na ten zółty specjalnie do naszych bmw wypisane modele na butelce-1L 70zł weszło 8litrów problem dalej ten sam pojawił sie po tygodniu

jutro jade na kompa i juz mi sie włos jezy co jej moze byc jak ruszam spokojnie to niekiedy wrzuci wszystkie biegi po kolei stane na swiatłach szybciej rusze i koniec wskoczy 1,2 i nic dalej, przerzuce na S na jakiejs zatoczce autobusowej poprzerzuca 1,2,3 i dalej juz tez nie powroce na D i znowu zmienia wszystkie biegi.Skubana uparta i kaprysna sztuka

Opublikowano
Nie jestem na 100% pewien,ale u siebie mam na pewno skrzynię 5hp18 i na pewno do niej leje się olej czerwony-Dextron III. Mam TDSa touring rocznik 96. Podobno olej w skrzyni musi być na bank jak Pan Bóg przykazał-tzn. kolor,specyfikacje itd. Dowiedz się. Pozdrawiam.
Nic nie stuka nic nie puka...
Opublikowano
Kolor nie koniecznie, bo ostatnio był temat gdzie ktoą kupywał olej do skrzyni i w takich samych pojemnikach były różne kolory. Okazało się, że producent wypuścił serie o innym kolorze specjalnie dla jakiejś marki samochodu. Kolega dostał pisemne potwierdzenie, że właściwości oleju są takie same.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

Opublikowano

Bunia podpieta pod kompa i błedy wzasadzie były wszedzie co tylko dalo sie zdiagnozowac.

Poczawszy od niskiego naladowania baterii,brak baterii,niby brak plynu w klimie,cos z abs trudno opisac cala litania by tego była.Po skasowaniu pojawiły sie tylko 2 czujnik abs w prawym przednim kole i czujnik temperatury na pompie wtryskowej-ma mi niby wiecej przez to palic.

Biegi jak wyjechalem z warsztatu nie zmienila odrazu wlasciwie dalej zatrzymala sie na 3 ale jak zatrzymałem sie na swiatłach i spowrotem ruszyłem zmieniła plynnie wszystkie po kolei.Na drugi dzień trasa do Czech i zmiana biegow bez zadnych szarpniec zas srednie zuzycie jakie pokazala 4.9 w jedna strone jechalem normalnie oscylujac w predkosciach 90-110 spowrotem na tempomacie 100.

Opublikowano
dziś wsiadlem wyjechałem na trase 1,2,3 itd ladnie szła wjechałem na stacje benzynową zatankowałem odpalam,ruszam 1,2 i dalej nic problem powrócił juz rece mi opadaja co z ta franca jest-kaprysna sztuka