Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, nie dawno zakupiłem bmw e39 528i od samego początku ciekł mi olej z pod miski, po czasie zlokalizowałem wyciek w miejscu ujścia rurki bagnetu do miski olejowej z tego co wyczytałem na google to tam powinien być jakiś oring ale ja tam żadnego oringu nie widzę tylko taka luka o stożkowym kształcie :?: Wygląda to tak jakby tam coś kiedyś było jakaś uszczelka czy oring więc zasylikonowałem te miejsce ale olej wypchną mi ten sylikon i olej dalej się sączy wiec już nie wiem co z tym zrobić :mad2: , w ogóle nie wiem jaki to ma być oring i gdzie go można dokupić w dodatku o stożkowym kształcie zastanawiałem się też nad zapchana odmą ale wygląda mi na drożną bo odpiąłem jeden przewód i dmuchałem w niego i nie czułem żadnych oporów,..
Opublikowano
pomijając searcha - miałem podobny problem ostatnio. Oring wchodzi tą "dziurę" i może nadal tam siedzi tylko musisz go palcem wyjąć z miski. Ogólnie to jest 3 mm gruby/wysoki na 14 mm wewnętrznej średnicy. Silikonowy/do wysokich temperatur
Opublikowano
Dzięki stary za wskazówki a nie search! :mad2: , search! :mad2: , search! :mad2: nie potrzebuję takich komentarzy! :D, ale wracając do tematu, wątpię czy tam dałbym rade palcem go wydłubać jeśli on jest gdzieś w misce to pewnie gdzieś tam sobie pływa i pewnie trzeba byłoby całe miskę wykręcać aby go wydobyć. Przeszukiwałem tez sieć aby taki oring dokupić ale nigdzie nie mogę takiego znaleźć i tak sobie myślę że może z jakiejś używki, rozbitka lub coś w ty stylu. Bo wyraźnie widać że tam jakiś oring powinien być , a może wiesz gdzie można nabyć taki oring?
Opublikowano
U siebie też uszkodziłem ten oring podczas demontażu kolektora ssącego, wyjęcie starego oringa z miski nie jest czymś specjalnie trudnym, a oring można kupić praktycznie w każdym sklepie motoryzacyjnym :wink: a o używanym zapomnij...
"Możesz mieć każde auto, M5 i tak jest szybsze..." - Jeremy Clarkson
Opublikowano
tzn nie do końca chodziło mi o to, że sobie w misce ten oring pływa tylko, tam na początku tego wejścia dla bagnetu masz taką "półkę", na której się właśnie oring zatrzymuje. Dosłownie 1 cm w głąb licząc od góry wejścia dla bagnetu.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
, search! , search! nie potrzebuję takich komentarzy!

Dostałeś link do tematu,więc o co ci chodzi???

Masz napisane to samo co piszą koledzy powyżej.Więc po co podwójna debata?

Szczyt lenistwa.I jeszcze pretensje masz.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Spoko dzięki chłopaki rozejrzę się za takim sklepem albo podłubie tam palcem może jednak gdzieś tam siedzi, dam znać jak mi poszło ,..thx,..