Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, sprowadziłem sobie ostatnio E39 Touring z 1997 roku w skórze.

Wszystko ok tylko przeszkadza mi zapach przesiąkniętych papierosami siedzeń.

Zna ktoś sposób jak pozbyć się owego zapachu?

Pozdrawiam

Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
mam to samo w e46 i juz od roku niemoge sie pozbyc smorodu , umyje , popsikam jest ok przez kilka dni , a potem dalej to samo :?
Opublikowano
moje skory tez smierdzialy fajkami:D za kardym razem jak wracalem do domu auto zostawialem otwarte okna drzwi bagarznik smrod znikna po 2 miesiacach
Opublikowano
Najlepsza metoda to tak jak kolega wyżej pisał, zostawiać otwarte auto, wiadomo że jak ktoś mieszka w blokach i nie ma garażu no to pod blokiem nie za bardzo jest jak, ale jak jest działka/garaż to po prostu zostawiać otwarte auto na całe dnie, a na wieczór można solidnie wypsikać wnętrze jakimś zapachem w sprayu cz czymś, żeby fotele "chłonęły" ten zapach.

Bo życie zaczyna się od ośmiu cylindrów :) Moja 540iA

http://forum-lines.ru/rez/ab192360.gif

Opublikowano
Najlepszą metodą pozbycia się zapachu jest ozonowanie wnętrza,ale tylko prawdziwym generatorem ozonu o wydajności przynajmniej 10000 mg/h,a nie plastikowym ozonmakerem,który jest na wyposażeniu w 80 % serwisów klim.
Nur bmw e32
Opublikowano
Ja osobiście po zakupie auta śmierdziało niemiłosiernie papierosami (też mam skóry) oddałem auto do prania wyprali mi wszystkie fotele i podłogę. I potem wietrzyłem w aucie przez parę dni i po problemie :) No i oczywiście skóry natłuszczałem specjalnym woskiem
Opublikowano
Kolego "ambience" a mogłyś napisać co to za środek i gdzie go dostałes?
Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
Opublikowano
W carvalecie środek do skór taki miodowy jest bardzo dobry to po takim czyszczeniu to poszła mi prawie całą puszka skóra piłą wosk jak głupia i stała się miękka i błyszcząca to teraz raz na 3 miesiące pastuje skóry i od razu wygląda auto w środku młodziej