Skocz do zawartości

szum z klimatyzacji na zgaszonym silniku/ gdzie znalezc jeza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Na poczatek zaznacze, ze uzywalem wyszukiwarki niestety nie znalazlem odpowiedzi na nurtujace mnie pytanie, otoz:

W mojej e39 (523) po zgaszeniu silnika slychac szum z klimatyzacj, jakby caly czas cos pracowalo, na poczatku uznalem to za moje urojenie jednak, po jakims czasie rozladowywac zaczal sie aku, dodam, ze szum slychac przez caly czas, nie cichnie po 5 minutach 5 godzinach czy 5 dniach....na forum znalazlem informacje na temat "jeza" czy czegos takiego...a Wasze opinie? Ewentualnie informacje jak sie dobrac do tego jeza?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Szum w panelu klimatronika nie ma nic wspólnego z jeżem.

A co do jeży to bedzie pasował.

Ja osobiście polecam kupic nowy bo nie mają one tych wad które miały stare wersje.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Szum w panelu klimatronika nie ma nic wspólnego z jeżem.

Pozwole sobie odswiezyc temat gdyz mam podobny problem w e46. Z panelu klimatyzacji dochodza dziwne dzwieki jakby trzaski, zgrzyty, szumy. Dzwieki nie ustaja nawet po wyjeciu kluczyka ze stacyjki. Dodam tylko ze wystarczy wlozyc kluczyk do stacyjki, wlaczyc zaplon, a potem wyjac kluczyk i to wystarczy zeby te dzwieki sie pojawily.

Jesli to nie jez to co??

Opublikowano
Może ten wiatraczek w panelu klimatronika czasem głośno chodzi jak jest tam masa kurzu powinno pomóc czyszczenie

E38E39.pl Zapraszamy

http://forum.7er.pl/images/signatures/1472529404c02d57a7de6b.jpg

Opublikowano

Po zgaszeniu silnika i nawet po wyjęciu kluczyka słychac szum w klimatyzacji, podobno jeszcze przez ok 15 - 17 minut i jest to normalne. To podobno wietrzenie samochodu czy jakoś tak. Dodatkowo wystarczy rano (czy kiedykolwiek) otworzyć drzwi z pilota, by od razu szum ten się załączył. Mam tak od zawsze i nigdy nie było to powodem rozładowania aq. Nawet po kilku tygodniach stania odpala od pierwszego muśnięcia.

Inna sprawa, jeśli szum jest bardzo głośny (silny). W tedy - z tego co czytałem - może być powodem jeż, ale pewności nie mam, bo sam nie musiałem tego przećwiczyć.

Tanie w utrzymaniu BMW, to BMW dobrze utrzymane!