Skocz do zawartości

320 bicie przy 80 km/h masakra...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam po raz kolejny . Przez jakis czas mialem bicie przy hamowaniu wymienilem ostatnio cale przednie zawieszenie (Lemforder) klocki i tarcze przod Jurid . Opony nowe i przed wymiana tarcz i klockow mialem bicie tylko przy hamowaniu po wymianie bicia przy hamowaniu nie ma natomiast jest przy normalnej jezdziec tak od 80 km/h normalnie masakra, wkurza strasznie;/ Bylem wywazyc kola z przodu i wulkanizator stwierdzil ze lewo kolo bylo zle wywazone, wywazyl na nowo ale problem jest nadal;/ Gdzie szukac przyczyny?Jutro przeloze kola z tylu na przod moze cos pomoze...
Opublikowano
Wybity układ kierowniczy? Pierscienie centrujace nie sa mi potrzebne bo mam ori fele BMW . Czemu nie bylo problemu przed wymiana tarcz przy normalnej jezdzie a jest problem po wymianie tarcz??
Opublikowano

Sprawdź czy nie blokuje hamulec z lewej lub prawej strony.

U mnie taki był objaw gdy nie odbijały tłoczki i blokowało. Wymiana tłoczków (paskudne wżery) i po problemie.

I sie tak nie sugeruj że wymieniałeś zawiech i tam musi być ok. Wymieniałem u siebie sworznie Meyle HD po pół roku. Takie to HD, że teraz będę odradzał każdemu. Lemforder i do przodu.

Powiadają, że używanie szukajki obcina paluchy, porywa dzieci i odmóżdża, ale to chyba bzdura...

http://www.konstel.webs.com

Opublikowano
a tarcze wymieniles wraz z kolckami ? ja mialem taki problem to koła wyważyć musialem i tarcze wymienic bo były pofałdowane ...a wygladały jak nowe .. a powiem ci taka ciekawostke , znajomy wsadział tarcze z FEBI pojezdzil 2 tyg. i sie pokrzywiły...
Opublikowano
No zawiesznie robilem jakis 1 tys km temu takze mam nadzieje ze jest ok :) Jutro zmienie te kola to napisze co i jak, ale dzieki wielkie za sugerowane przyczyny :D
Opublikowano
Stary a sprawdzałeś czy zacisk ci nie trzyma? Jak sie przejedziesz to postaraj się jak najdelikatniej zatrzymać auto,sprawdź tarcze...Bardzo prawdopodobne że masz zacisk zatarty albo prowadnice skrzywione na zacisku. Sprawdź .Jak np spluniesz na tarcze i pójdzie para no to masz odpowiedź,twż bywa że i kolor się zmienia tarczy na fioletowo granatowy
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
również mam ten problem tyle że u mnie przy hamowaniu zawsze trzęsie się kierownica, jakby tarcze były pofałdowane, i znosi lekko na lewą stronę, czy może być to objaw że któryś się blokuje hamulec np prawy????
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
, znajomy wsadział tarcze z FEBI pojezdzil 2 tyg. i sie pokrzywiły...

A kto zakłada tarcze FEBI?

Podejrzewam że raczje jest coś spaprane przy montażu, coś nie dokręcone lub źle założnony krótki sworzeń. Bicie może też dawać zużyta piasta, ale w wiekszości przypadków słychać to...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Są są tacze febi, ale z nimi to jak z HP, MAXGEAREM i Kagerem. Loteria, gdyż nie jest producentem a pakowaczem. Jak już kupować coś tańszego to ABS, BRECK, SBS.
Opublikowano
...nie ktorzy nie maja pojecia co kupic ... to tak potem jest...sprzedawca wciska to co mu lezy juz dlugi czas..
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano
Tarcze + klocki mam Jurid. Nic nie pisze bo noge mam unieruchomiona i narazie zbytnio nawet jesli chce to nie moge sobie poradzic;/