Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pytanko czy w waszych karawanach też trzeszczą plastiki w bagażniku? Od jakiegoś czasu zauważyłem wzmożony hałas dochodzący z bagażnika. Zastanawiam się czy to tylko mój czy może u innych też występuje skrzypienie plastików. Może ktoś przerabiał jakiś patent na usunięcie tych hałasów. Dodam że nic innego w samochodzie nie skrzypi tylko ten nieszczęsny bagażnik. Niestety mam małe skrzywienie jeżeli chodzi o wszelkiego rodzaju niepożądane dźwięki :x

Opublikowano
Najpierw powyciągaj wszystkie elementy bagażnika aż będziesz widział akumulator, koło zapasowe. Sprawdź wszystkie elementy ręką, czy nie mają jakichś luzów i czy nie wydają niepożądanych dźwięków. Potem weź się do poskładania całości... Zwróć największą uwagę na lewarek i klucze po lewej stronie bagażnika. Koleją częścią która może skrzypieć jest roleta... Zdemontuj ją i przejedź się kawałek. Jeżeli to ona to nie będziesz mógł zbyt wiele zrobić. Ostatnią rzeczą która może skrzypieć jest tapicerka na tylnej klapie ( w co wątpię), więc posprawdzaj wszystkie mocowania tapicerki. Jeżeli żadna z tych rzeczy nie skrzypi to może się okazać że to tylko uszczelka;)
Opublikowano
U mnie jest cicho i nic nie trzeszczy.Też musze mieć idealną ciszę a jak coś mi hałasuje to szału dostaje.Jedyne co mi trzeszczało to tylna roleta w miejscach gdzie się ją zahacza .Podkleiłem jakąś grubszą taśmą dwustronna i cisza.
Opublikowano
u mnie w "bagaju" też cicho :cool2: tylko raz na 2 tyg trzeba uszczelki drzwi smarować bo skrzypią szczególnie po dokładnym myciu :?
Opublikowano
Wczoraj wsłuchiwałem się w skrzypienie i wiem skąd pochodzi. Skrzypi plastikowa osłona progu załadunkowego. Niestety z winy naszych nieudolnych mechaników nadaje się do wyrzucenia. Połamane są wszystkie miejsca pod zaślepkami przez które przechodzą wkręty :duh: Zrobili to pewnie gdy rozbierali tapicerkę w bagażniku żeby wymienić tylne amortyzatory. Tragedia :mad2: Muszę poszukać teraz tego plastiku bo głównie przejazdy przez tory doprowadzają mnie do obłędu.
Opublikowano
Wczoraj wsłuchiwałem się w skrzypienie i wiem skąd pochodzi. Skrzypi plastikowa osłona progu załadunkowego. Niestety z winy naszych nieudolnych mechaników nadaje się do wyrzucenia. Połamane są wszystkie miejsca pod zaślepkami przez które przechodzą wkręty :duh: Zrobili to pewnie gdy rozbierali tapicerkę w bagażniku żeby wymienić tylne amortyzatory. Tragedia :mad2: Muszę poszukać teraz tego plastiku bo głównie przejazdy przez tory doprowadzają mnie do obłędu.

Kolego jeśli dobrze pamiętam to ta osłona kosztuje w ASO 120 zeta, więc chyba lepiej kupić nową i sprawa załatwiona ale jeśli chcesz to mogę ci sprzedać moją używkę troszkę sfatygowaną ale w całości bo i tak mam zamiar kupić nową.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano

Trzeba powiedzieć że listwa progowa bagażnika jest nieco tandetna - kiedyś ją wymieniałem u siebie...

Jakby Bmw nie mogło zapodać metalowej jak w Passatach, która jest o wiele bardziej praktyczna, trwała...Skąpstwo producenta i tyle.