Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak ruszam autem czy przy delikatnej zmianie biegow przy dodawaniu gazu w okolicach 1 tys obr slysze dziwny odglos jakby zza silnika, takie jakby chrobotanie, ale to jest tylko w okolicach tysiaca obr. i przy dodawaniu gazu. Jak mam na jalowym to tego nie ma. Wiec podejzewam ze ma to jakis zwiazek z przeniesieniem napedu bo na jalowym nic nie ma. Odglos mi przypomina odglos filtra storzkowego przy pozadnym kopnieciu w pedal gazu (ja nie mam storzka). Co to moze byc i czy jest to cos powaznego? Aha mam 318 is Coupe. Zreszta od paru dni wiec jestem troche przerazony ze juz na sam poczatek mi cos nie gra.

Dzieki za odpowiedz.

Tłumaczenia: niemiecki, hiszpański, włoski.

Pozdrawiam

Grzesiek

http://img53.imageshack.us/img53/3782/pict6529panoramaresize8pl.jpg

Opublikowano
no moze to byc wal mi tak walilo przy ok 2000obrotow ale to tam sie wymienia ten taki łacznik gumowy taka uszczelka jakby nie pamietam jak to sie nazywa koszt tego nie jest duzy u mnie to bylo w beznadziejnym stanie po zmianie jak reką odjoł

życie zaczyna sie od 200km/h

http://royy.net/~serfer123/bmw/7.JPG

Opublikowano

Sprawdź wydech i wszystkie osłonki które są przy nim. U mine po zakupie mojej bejcy było słychać różne odgłosy od tyłu. Weszłem w kanał i wszystko wyszło na jaw. Wzdłuż wydechu jest tyle aluminiowych osłonek chroniące inne podzespły przed nagrzaniem, z tyloma mocowaniami, że możliwe jest, że któraś z nich jest poprostu lużna. Ja musiałem je w 3 miejscach przymociwać do podwozia, pozostała mi jeszcze jedna, ale tam jakiś gwint nietypowy.

Co do twoich objawów to takowe zjawisko może istnieć bo przycież przy roszaniu z małych obrotów (i na niskich obrotach) drgania wydechu znacznie większe i mogą z tamtąd dochodzić jakieś odgłosy. Jaśli masz możliwość obejżenia samochodu od dołu to czym prędzej to sprawdż, czy nic nie jest tam lużne. Może oszczędzić ci to czasu i fatygi z diagnostyką innych podzespołów.

Pozdro.

E39 TOURING - i nic mi więcej nie potrzeba (narazie :-)
Opublikowano

Ja stawiam na wydech. Mi jak jade na luzie to tez takie dziwne dzieki dochodza do ucha ale jak stane to juz jest cisza - tylko ze ja wiem ze to wydech.

Walu sie nie czepiaj. W wale moga sie popsuc dwie rzeczy: krzyzaki i podpora walu.

- krzyzaki - strzelaja przy ruszaniu - mniej wiecej jak przeguby w przednionapedowym aucie

- podpora walu - jak jest uszkodzona to wal przy ruszaniu wpada w wibracje, ktore mozna poczuc jako delikatne uderzenia w podloge mnie wiecej na wysokosci dzwigni hamulca recznego.