Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Z racji tego że co jakiś czas pojawia się problem z parowaniem telefonu z samochodem zamieszczam foto relację. System będzie działał tylko jeśli mamy wyposażenie S633A i S644A, można to sprawdzić rozkodowując nr. VIN

http://img7.imageshack.us/img7/9903/pict0021bc.jpg

http://img405.imageshack.us/img405/7665/pict0022l.jpg

http://img14.imageshack.us/img14/5788/pict0023cx.jpg

http://img709.imageshack.us/img709/5617/pict0024df.jpg

http://img560.imageshack.us/img560/6820/pict0026d.jpg

http://img651.imageshack.us/img651/4541/pict0027q.jpg

http://img40.imageshack.us/img40/1285/pict0028rx.jpg

• 6 miesięcy temu...
  • Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

]Z racji tego że co jakiś czas pojawia się problem z parowaniem telefonu z samochodem zamieszczam foto relację. System będzie działał tylko jeśli mamy wyposażenie S633A i S644A, można to sprawdzić rozkodowując nr. VIN[

a jeśli mam wyposarzenie S638A to co nie bedzie działało?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Będzie działało tylko z oryginalnym telefonem który masz w podłokietniku, natomiast z innymi już nie.

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
a jesli mam stację dokującą w podłokietniku to czy mozna ja jakos odłączyć i sparować telefon z bluetoothem bo rozumiem, że tutaj jest problem?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a jesli mam stację dokującą w podłokietniku to czy mozna ja jakos odłączyć i sparować telefon z bluetoothem bo rozumiem, że tutaj jest problem?

Jeśli masz ori telefon BMW to nie sparujesz innego.

Opublikowano

Jeśli masz ori telefon BMW to nie sparujesz innego.

Zgadza się.

Mam ten sam problem u siebie. Kombinowałem na wszystkie sposoby, w końcu pojechałem do ASO i nawet tam stwierdzili, że nic z tym nie da się zrobić.

Jakimś tam rozwiązaniem, słabym co prawda, ale zawsze coś to kupić 2 kartę sim z innym numerem, umieścić ją w podłokietniku i wsiadając do auta, przekierunkować swój numer. Ja robię tak jadąc w dalsze trasy.

Jednak wyjątkowo wkurzające jest to, że mając świetny zestaw głośnomówiący i bluetooth nie ma możliwości sparowania go z telefonem.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ale powiedzcie z jakim telefonem orginalnym bedzie działał? w podłokietniku mam tylko uchwyt do telefonu z zaślepką, a ja poprostuw idrivie nie moge zaznaczyc "ptaszka" na bluetooth.

mamcie moze jakiegos magoka w warszawie lub okolicy od takich rzeczy?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podaj vin to sprawdzę.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

mam pytanie jestem w parowaniu telefonu na etapie wbijania kodu w samochodzie podaje 4 cyfry i w jaki sposób mam to zatwierdzić - jezeli wciskam i driva to zatwierdza mi się 5 cyfra ... jezeli wychodze to telefon nie łączy się z systemem... zmienilem telefon ale w starym ten sam model wszystko było ok

:evil:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

Celowo nie zakładam nowego wątku.

Ten temat najbardziej pasuje do problemu w e60 /61.

Parowanie telefonu z samochodem przy wykorzystaniu Bluetooth + Win Phone 7.5.

Inspiracją jest wątek z bimmerfest.com (auto BMW 645i/ 2005r + Tel. Samsung Focus z Win Phone 7.5).

Sposób w jaki komunikuje się auto z telefonem jest wzorowy.

http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=607884&page=2

prezentacja połączenia, sterowania głosem i pisania SMS:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=LQB-QuUBkVA

Wczoraj próbowałem sparować telefon Nokia Lumia 800 (system Windows Phone) z moim samochodem. Niestety bez powodzenia. Połączenie BT było aktywne (ikona *I), sczytało książkę ale nie działał zestaw głośnomówiący przy połączeniach (operację sprawdziłem kilkakrotnie). Dziwne ale prawdziwe.

Moje auto: E60 2005r.

Wyposażenie:

S609A System nawigacji Professional

S620A Wejście głosowe

S644A Instalacja tel. kom. z Bluetooth

Czy komuś z Was udało się połączyć z samochodem Nokię Lumia (lub inny tel. z Win. Phone 7.5) tak aby uruchomić wszystkie funkcje telefonu: połączenie BT / sczytanie książki z pamięci telefonu do Idrive / odbieranie połączeń z przycisków na kierownicy?

Pomijam już sterowanie głosowe z pisaniem SMS jak w powyższym wątku.

Pozdrawiam

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Hej, ja tam nie wiem jaki macie problem. Ja mam Nokie E52. Jak kupowałem w grudniu 2012r. e 61 520 D to jeszcze w Niemczech sprzedający włączył na idrive łączenie z telefonem i po włączeniu bluetooth w telefonie wybrałem pięć cyfr które potem wybrałem w idrive w BMW. Teraz jak tylko wsiadam do samochodu i mam włączony bluetooth w telefonie, to następuje zeskanowanie książki oraz ostatnio wybierane nr,i można je wybrać głosowo, można odebrać sms. Jak ktoś dzwoni to mi wyskakuje info na idrive i odbieram głosem, lub przyciskiem w kierownicy lub gałką idrive. Tak samo wyłączam. Jak ktoś potrzebuje szczegóły to piszcie. :D
Opublikowano
Hej, ja tam nie wiem jaki macie problem. Ja mam Nokie E52. Jak kupowałem w grudniu 2012r. e 61 520 D to jeszcze w Niemczech sprzedający włączył na idrive łączenie z telefonem i po włączeniu bluetooth w telefonie wybrałem pięć cyfr które potem wybrałem w idrive w BMW. Teraz jak tylko wsiadam do samochodu i mam włączony bluetooth w telefonie, to następuje zeskanowanie książki oraz ostatnio wybierane nr,i można je wybrać głosowo, można odebrać sms. Jak ktoś dzwoni to mi wyskakuje info na idrive i odbieram głosem, lub przyciskiem w kierownicy lub gałką idrive. Tak samo wyłączam. Jak ktoś potrzebuje szczegóły to piszcie. :D

Witam serdecznie.

Jestem posiadaczem autka od nie dawna i mam mały problem ze sparowanim telefonu BB 9800 .Po połączeniu mam wpiasć kod i nie bardzo wiem skąd go wziąć? Poprzednie moje autko niestety nie dysponowało tak zaawansowaną techniką :wink: tylko słuchaweczkami.....

Z góry dzięki za wszelką pomoc .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

ja mam taki problem że nie mogę w moim aucie zaptaszkować aktywowania bluetooth.

Czy ktoś z was miał taki problem i sobie z tym poradził????

Na innych forach doczytałem że moduł telefonu do wymiany ale ja nawet nie wiem gdzie to jest w aucie /e60 sedan 535D/

Z góry dzięki za pomoc

Oli

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam,

ja mam taki problem że nie mogę w moim aucie zaptaszkować aktywowania bluetooth.

Czy ktoś z was miał taki problem i sobie z tym poradził????

Na innych forach doczytałem że moduł telefonu do wymiany ale ja nawet nie wiem gdzie to jest w aucie /e60 sedan 535D/

Z góry dzięki za pomoc

Oli

Moduł masz w bagażniku po lewej stronie za boczkiem, bliżej nadkola, wysyłasz go np. do tej firmy http://www.skanbis.pl/ i naprawią go w dobrych pieniądzach.

• 1 rok później...
Opublikowano
]Z racji tego że co jakiś czas pojawia się problem z parowaniem telefonu z samochodem zamieszczam foto relację. System będzie działał tylko jeśli mamy wyposażenie S633A i S644A, można to sprawdzić rozkodowując nr. VIN[

Witam a w moim e61 mam S633A i niestety nie mogę z parować po wbiciu kodu w tel samsung SIII 1234 i to samo w aucie ale niema nic do potwierdzenia w telefonie pojawia sie komunikat "nie mogę zkomunikować się z systemem BMW

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
moze odgrzeje kotleta ale co tam. Otoz w mojej e60 po rozkodowaniu VIN nie mam pozycji S633A i S644A.. Posiadam telefon w podlokietniku. co najbardziej mnie dziwi w tym wszystkim- otoz posiadam modol bluetooth w aucie, jest w bagazniku. w iDrive tez jest opcja "bluetooth active" poczym telefon nokia lumia 710 wyszukuje auto ale nie moze sie z nim polaczyc. w iDrive jest znaleziona nokia, ale nie polaczona. Moge tylko kliknac w nia i mam 2opcje- "move device up" oraz" delete device". testowalem tez inne telefony i nic. Czytalem wiele na ten temat i ponoc moge korzystac tylko z tego telefonu w podlokietniku, w sensie, wlozyc tam karte SIM. OK ale w takim razie po co jest opcja w iDrive "comunications inference"? "bluetooth"? dodam ze na module bluetooth na naklejce nie znalazlem hasla i wpisywalem np 1111,0000 itd w obydwu urzadzeniach i nic.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

To ja też odgrzeje kotleta bo mam ten sam efekt.

Słuchawka w podłokietniku. Idrive wyszukuje moją komórkę. Jest na liście. Moja komórka widzi BMW. Wszystko nicy ok ale połączenie nie funkcjonuje.

Jest z tego jakieś wyjście?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To ja też odgrzeje kotleta bo mam ten sam efekt.

Słuchawka w podłokietniku. Idrive wyszukuje moją komórkę. Jest na liście. Moja komórka widzi BMW. Wszystko nicy ok ale połączenie nie funkcjonuje.

Jest z tego jakieś wyjście?

Sprawdzałeś jaki masz kod wyposażenia po rozkodowaniu VIN ?

Opublikowano

Tylko

S638A AUTOTELEFON PROFESSIONAL Telefon samochodowy Professional

To znaczy, że innego telefonu nie podłącze?

Mimo, że mój telefon widzi auto a w liście telefonów w idrive pojawia się mój telefon?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tylko

S638A AUTOTELEFON PROFESSIONAL Telefon samochodowy Professional

To znaczy, że innego telefonu nie podłącze?

Mimo, że mój telefon widzi auto a w liście telefonów w idrive pojawia się mój telefon?

Tylko oryginalny będzie działał. Gdybyś był w sieci T-mobile to mógł byś wyrobić sobie drugą kartę sim pod ten sam numer, było by to jakieś rozwiązanie.

Opublikowano
moze odgrzeje kotleta ale co tam. Otoz w mojej e60 po rozkodowaniu VIN nie mam pozycji S633A i S644A.. Posiadam telefon w podlokietniku. co najbardziej mnie dziwi w tym wszystkim- otoz posiadam modol bluetooth w aucie, jest w bagazniku. w iDrive tez jest opcja "bluetooth active" poczym telefon nokia lumia 710 wyszukuje auto ale nie moze sie z nim polaczyc. w iDrive jest znaleziona nokia, ale nie polaczona. Moge tylko kliknac w nia i mam 2opcje- "move device up" oraz" delete device". testowalem tez inne telefony i nic. Czytalem wiele na ten temat i ponoc moge korzystac tylko z tego telefonu w podlokietniku, w sensie, wlozyc tam karte SIM. OK ale w takim razie po co jest opcja w iDrive "comunications inference"? "bluetooth"? dodam ze na module bluetooth na naklejce nie znalazlem hasla i wpisywalem np 1111,0000 itd w obydwu urzadzeniach i nic.

Witam, mam idealny problem, nasuwa mi się pytanie, może po prostu "odpisać" (usunąć) z CAS - AUTOTELEFON PROFESSIONAL, wtedy nie będzie on widziany jako dodatkowe wyposażenie, bluetooth nie będzie sobie zawracać nim głowy i zajmie się smartfonem :?, próbował ktoś może w ten sposób się tym pobawić ? Może ktoś kto się na tym zna podpowie czy chociaż teoretycznie byłaby jakaś szansa ?

Z góry dziękuję za odpowiedz.

Opublikowano

Nie ma szans. Trzeba wymienić moduł blutooth. Ten łączy się tylko z telefonem w podłokietniku mimo że widzi inne.

Dziwne to ale tak jest.

• 5 tygodni później...
Opublikowano
Nie ma szans. Trzeba wymienić moduł blutooth. Ten łączy się tylko z telefonem w podłokietniku mimo że widzi inne.

Dziwne to ale tak jest.

Witam, a na jaki moduł wymienić? (jakieś oznaczenia). Pytam, ponieważ mam ten sam problem, czyli telefon w podłokietniku i nie mogę nawiązać połączenia z Androidem 5