Skocz do zawartości

320i Opadające obroty przy zamykaniu szyby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Napracowalem sie i wyczyscilem silniczek krokowy oraz odme.Niestety problem pozostal.Kiedy domkne szybe, skrecam kierownica, wlaczam dlugie swiatla obroty potrafia opasc do 500 i znowu sie podniesc.Jeden raz jest to mocniejsze a czasami wcale tego nie ma.Alternator byl juz sprawdzany i napiecie jest O.K.
Opublikowano
Witam! W mojej e36 320 mam podobnie tylko ze obroty chyba nie spadaja tak nisko,jest tylko lekko slyszalny spadek obrotow...Regenerowalem alternator,wymienilem szczotki i nic sie nie zmienilo wiec nie tu lezy problem...Elektryk powinien rozwiazac sprawe..Pozdrawiam
Opublikowano
U mnie jak jade i szybe już domknąłem ale trzymam dalej to widze że światła troche ciemnieją.. ale czy to napewno problem u mnie na postoju jak kręce kierownicą to też spadają obroty może nie do 500 ale schodzą myśle że to normalne bo pompa stawia opór silnikowi..
Opublikowano
bylem raz w salonie BMW i dokladnie ten sam model stal na parkingu z wlaczonym silnikiem.Pewnie czekal na jazde probna.Wszedlem do niego i opuszczalem, zamykalem szybe, krecilem kierownica a obroty spadaly minimalnie.Prawie niezauwazalnie.Kiedy kupilem moje BMW na 100% tego nie bylo.
Opublikowano
Dzisiaj zauwazylem ze nawet przy WYLACZANIU swiatel opadaja obroty. Czy moge odlaczyc alternator zeby ewentualnie wykluczyc jego zle dzialanie? Tak zeby prad byl pobierany jedynie z akumulatora?
Opublikowano

miałem golfa 4 i jak włączałem szyby to auto przygasało lekko i światła przyciemniły na chwile. wina była taka ze słaby był akumulator ale wiedziałem to na ślepo.

jeśli klemy ci nie śniedzieją to lądowanie masz dobre. A jeśli rozładowuje ci się akuma to albo akum do wymiany albo coś z elektryka powalone plus gdzieś ci ucieka a może czujka zrąbana od drzwi klapy itd i świeci się światło albo w alternatorze do wymiany regulator napięcia.

to ze podczas kręcenie kier opada to normalne przy tych szybach jak ciut opada z 200 obr to tez normalne a jak przy kuleje konkretnie to posprawdzaj co pisałem.

metoda prosta na rozpalonym silniku zapal odrazu światła mijania i drogowe jak przy kuleje silnik to wymień akumulator i bedzie po problemie,. pozdr

Opublikowano
Podlaczylem prostownik pod akumulator i napiecie podeszlo pod 5 amper. Musze przyznac ze przy podlaczonym prostowniku obroty opadaly minimalnie.Jak to mozliwe?
Opublikowano

akumulator mial wiecej mocy bo podtrzymywał go prad z innego zrudła . zaluz od innego auta dobry akumulator na chwilke i zobacz co sie dzieje. mysle ze musisz akumulator wymienic na nowy. To jest normalka kiedy akumulator powoli kończy swoja kadencje w twoim aucie. A w zime przy 30 stopniach obruci silnikiem z 5 razy i dalej nie będzie chciał wtedy ewidentnie akumulator do wymiany.wiadomo w lato będzie dobrze kreciaŁ.

Ale teraz napewno auto ci pali do 1 litra wiecej bo ciagle altelnator nawala w niego pradu ile ma sił a altelnator to duze obciazenie na silnik zwłaszcza kiedy musi dac maks z siebie to tak jak byc powłaczal wszystko elektryczne co masz w aucie . to duze obcazenie i wieksze spalanie.zmien akume a auto bedzie uwolnione od obciazenia :P bedzie mocneiejsze

w golfie odrau byl mocniejszy jak powyłaczalem wszystkoi jechalem dalej bo nie musial tak altel pikowac pradu w akumulator. ale fakt tam byl 1.4 w bmw moze nie byc odczucia.

Opublikowano
Zaraz jade zbadac aku.Dodam jeszcze ze magiczne oko jest zielone ale akumulator nie jest naladowany jakby tracil napiecie.Jak juz pisalem przy podlaczonej prostownicy obroty spadaja minimalnie.
Opublikowano
Jednak to nie jest akumulator.Zrobilem inny eksperyment i odlaczylem te wtyczke w alternatorze.Wszystko dzialalo elegancko.Obroty nie spadaly albo spadaly prawie niezauwazalnie.Czy moze to byc regulator napiecia?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam.Dzisiaj bylem w innym BMW.Facet wzial auto poogladal, sprawdzil pamiec-wszystko ok.Skasowal adaptacje DTM i lekko podniosl obroty.Nie wzial kasy a obroty trzymaja sie elegancko jak kiedys.
  • 9 miesięcy temu...