Skocz do zawartości

320i Opadające obroty przy zamykaniu szyby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Napracowalem sie i wyczyscilem silniczek krokowy oraz odme.Niestety problem pozostal.Kiedy domkne szybe, skrecam kierownica, wlaczam dlugie swiatla obroty potrafia opasc do 500 i znowu sie podniesc.Jeden raz jest to mocniejsze a czasami wcale tego nie ma.Alternator byl juz sprawdzany i napiecie jest O.K.
Opublikowano
Witam! W mojej e36 320 mam podobnie tylko ze obroty chyba nie spadaja tak nisko,jest tylko lekko slyszalny spadek obrotow...Regenerowalem alternator,wymienilem szczotki i nic sie nie zmienilo wiec nie tu lezy problem...Elektryk powinien rozwiazac sprawe..Pozdrawiam
Opublikowano
U mnie jak jade i szybe już domknąłem ale trzymam dalej to widze że światła troche ciemnieją.. ale czy to napewno problem u mnie na postoju jak kręce kierownicą to też spadają obroty może nie do 500 ale schodzą myśle że to normalne bo pompa stawia opór silnikowi..
Opublikowano
  • Autor
troche powinny spadac ale nie do 500.Juz sam nie wiem gdzie szukac.
Opublikowano
Też tak mam może nie do 500 choć czasami i spadną tyle,chyba to norma w tych silnikach.
Opublikowano
  • Autor
bylem raz w salonie BMW i dokladnie ten sam model stal na parkingu z wlaczonym silnikiem.Pewnie czekal na jazde probna.Wszedlem do niego i opuszczalem, zamykalem szybe, krecilem kierownica a obroty spadaly minimalnie.Prawie niezauwazalnie.Kiedy kupilem moje BMW na 100% tego nie bylo.
Opublikowano
  • Autor
Dzisiaj zauwazylem ze nawet przy WYLACZANIU swiatel opadaja obroty. Czy moge odlaczyc alternator zeby ewentualnie wykluczyc jego zle dzialanie? Tak zeby prad byl pobierany jedynie z akumulatora?
Opublikowano

miałem golfa 4 i jak włączałem szyby to auto przygasało lekko i światła przyciemniły na chwile. wina była taka ze słaby był akumulator ale wiedziałem to na ślepo.

jeśli klemy ci nie śniedzieją to lądowanie masz dobre. A jeśli rozładowuje ci się akuma to albo akum do wymiany albo coś z elektryka powalone plus gdzieś ci ucieka a może czujka zrąbana od drzwi klapy itd i świeci się światło albo w alternatorze do wymiany regulator napięcia.

to ze podczas kręcenie kier opada to normalne przy tych szybach jak ciut opada z 200 obr to tez normalne a jak przy kuleje konkretnie to posprawdzaj co pisałem.

metoda prosta na rozpalonym silniku zapal odrazu światła mijania i drogowe jak przy kuleje silnik to wymień akumulator i bedzie po problemie,. pozdr

Opublikowano
  • Autor
Podlaczylem prostownik pod akumulator i napiecie podeszlo pod 5 amper. Musze przyznac ze przy podlaczonym prostowniku obroty opadaly minimalnie.Jak to mozliwe?
Opublikowano

akumulator mial wiecej mocy bo podtrzymywał go prad z innego zrudła . zaluz od innego auta dobry akumulator na chwilke i zobacz co sie dzieje. mysle ze musisz akumulator wymienic na nowy. To jest normalka kiedy akumulator powoli kończy swoja kadencje w twoim aucie. A w zime przy 30 stopniach obruci silnikiem z 5 razy i dalej nie będzie chciał wtedy ewidentnie akumulator do wymiany.wiadomo w lato będzie dobrze kreciaŁ.

Ale teraz napewno auto ci pali do 1 litra wiecej bo ciagle altelnator nawala w niego pradu ile ma sił a altelnator to duze obciazenie na silnik zwłaszcza kiedy musi dac maks z siebie to tak jak byc powłaczal wszystko elektryczne co masz w aucie . to duze obcazenie i wieksze spalanie.zmien akume a auto bedzie uwolnione od obciazenia :P bedzie mocneiejsze

w golfie odrau byl mocniejszy jak powyłaczalem wszystkoi jechalem dalej bo nie musial tak altel pikowac pradu w akumulator. ale fakt tam byl 1.4 w bmw moze nie byc odczucia.

Opublikowano
  • Autor
Zaraz jade zbadac aku.Dodam jeszcze ze magiczne oko jest zielone ale akumulator nie jest naladowany jakby tracil napiecie.Jak juz pisalem przy podlaczonej prostownicy obroty spadaja minimalnie.
Opublikowano
  • Autor
Jednak to nie jest akumulator.Zrobilem inny eksperyment i odlaczylem te wtyczke w alternatorze.Wszystko dzialalo elegancko.Obroty nie spadaly albo spadaly prawie niezauwazalnie.Czy moze to byc regulator napiecia?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor
Witam.Dzisiaj bylem w innym BMW.Facet wzial auto poogladal, sprawdzil pamiec-wszystko ok.Skasowal adaptacje DTM i lekko podniosl obroty.Nie wzial kasy a obroty trzymaja sie elegancko jak kiedys.
  • 9 miesięcy temu...