Skocz do zawartości

318i Touring ET 31 ---zaloze ?? BMW (Typ 346L)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzien dobry,

moge dostac kola od BMW E90----origin.BMW felga 7x16 ET 31(Nr.268) opony-205-55-16

chcialbym zalozyc je na E 46 -318i Touring Facelift . Beda problmy ??

Nadmieniam ze przefiltrowalem moj typ auta---jakie felgi pasuja (reifen.com)

Dodaje ze nie-originalne (np.Rial,Borbet......)

Znalazlem ponad 40 pasujacych felg---w tym kilka z ET 30.

Bylbym wdzieczny za uwagi,rady......

Serdecznie pozdrawiam wszystkich forum-owiczow

sambor

Opublikowano
Straszne balony na tych felgach,profil 55 to będzie fatalnie wyglądało,ale felga podejdzie.

kolego, to jest standardowy rozmiar opony do E46, więc nie wiem o co ci chodzi.

Opublikowano
Wszystko się zgadza tyle że moim zdaniem balony nie zbyt dobrze się prezentują,na pewno to jest błahostka ale ja na takie detale zwracam uwagę,tylko o to mi chodzi.
Opublikowano
Wszystko się zgadza tyle że moim zdaniem balony nie zbyt dobrze się prezentują,na pewno to jest błahostka ale ja na takie detale zwracam uwagę,tylko o to mi chodzi.

wolisz łupanie na dziurach i krawężnikach?

Opublikowano
Trochę przesadzasz,BMW to nie tarpan,zawieszenie dobrze pracuje i tak jak w moim przypadku na profilu 40 nie mam tragedii,dobra felga byle nie made in china i naprawdę można śmiało ganiać po naszych "wspaniałych'' drogach.Ale każdy ma prawo do swojego wyboru,więc nie wnikam.
Opublikowano
w moim przypadku na profilu 40 nie mam tragedii,dobra felga byle nie made in china i naprawdę można śmiało ganiać po naszych "wspaniałych'' drogach.Ale każdy ma prawo do swojego wyboru,więc nie wnikam.

"tragedia" to będzie jak będziesz uczestniczył w wypadku a ubezpieczyciel lub policja sprawdzi, że te opony są "z lekka" nie od tego samochodu. Opony się kupuje prawidłowe, wybór mamy w kwestii marki.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Tylko czy "Przesunięcie felgi"= ET nie jest za duze ??

norma 7x16---ET 47

a przy tej feldze ( z BMW 3er E90)--ET 31

??

mieszkam w Niemczech--bede musial do TÜV (nie wiem czy to przejdzie)

Pozdrawiam

sambor

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Witam wszystkich ;) pozwole sobie podpiąć się pod ten temat ponieważ problem mam podobny tzn. posiadam BMW e46 Touring (po lifcie) ,chcę zmienić felgi na KESKINY Chromowane z tej aukcji : http://allegro.pl/keskin-kt4-195x112-i-5x120-promocja-raty-i1943961367.html - myślałem o tych KT4 CHROM czyli parametry w żółtej tabeli ,i teraz jest tu moje pytanie.....jakie felgi mam wybrać ? co oznacza to 7,5x16 ? lub 8x17 ? 9x17 ? i jakie ET do tego muszę wybrać ...proszę o pomoc lub jeśli to możliwe to o foto jak felgi o tych parametrach wyglądają ( nie koniecznie Keskin ,ale o tych parametrach ), dodam może tylko że większych felg jak 17'' napewno nie zakupie.Pozdro
Opublikowano
VADER napisał(a):w moim przypadku na profilu 40 nie mam tragedii,dobra felga byle nie made in china i naprawdę można śmiało ganiać po naszych "wspaniałych'' drogach.Ale każdy ma prawo do swojego wyboru,więc nie wnikam.

o czym ty piszesz kolego ja mam ori 17' na 40 i popatrz sobie co dziury robią z autem

http://img703.imageshack.us/img703/5682/zdjcie020d.th.jpg

BMW E46 320i
Opublikowano
co oznacza to 7,5x16 ? lub 8x17 ? 9x17 ? i jakie ET do tego muszę wybrać

Pierwsza wartość oznacza szerokość felgi a druga średnicę np 8x17 . ET nie mniejsze jak 35 żeby felga za bardzo nie wystawała . Zastanów się nad tym chromem bo jak dla mnie chromowane felgi nie pasują do BMW .

Opublikowano
VADER napisał(a):w moim przypadku na profilu 40 nie mam tragedii,dobra felga byle nie made in china i naprawdę można śmiało ganiać po naszych "wspaniałych'' drogach.Ale każdy ma prawo do swojego wyboru,więc nie wnikam.

o czym ty piszesz kolego ja mam ori 17' na 40 i popatrz sobie co dziury robią z autem

http://img703.imageshack.us/img703/5682/zdjcie020d.th.jpg

Kolego gdybyś omijał dziury a nie w nie wpadał to twoje felgi wyglądały by inaczej ja mam u siebie założone Breytony GTS-R 225/35/18 przód i 255/30/18 tył i zrobiłem już z 10000 tys. km i nie ma tragedii i jak na razie ani jednej nie pokrzywiłem, tak jak kolega Vader napisał dobre felgi i oponki a nie jakieś chińskie dziadostwo i wszystko powinno być cacy, chyba że ktoś wpadnie w big dziurę wtedy nic nie pomoże.

Do założyciela postu mam swoje felgi M-Pakietowe na sprzedaż jak cię interesuje to pisz na priv. Pozdro Mario.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D