Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W 320d po jeździe w ulewie nagle przestał działać prędkościomierz , ekonomizer , zegarek wariuje , cyfry przeskakują tak jak przy ustawianiu godziny i nie można go zatrzymać ani przyciskiem w desce ani tym od komputera , przy przekręceniu kluczyka palą się kontrolki od oleju i od ładowania i nie gasną po włączeniu silnika ale mogę je zgasić prawym pokrętłem w desce przekręcając go w lewą stronę , po następnym przekręceniu zapalają się znowu , bezpieczniki są ok . Może ktoś miał taki przypadek , z góry dziękuję za pomoc .
Opublikowano
Prawdopodobnie zegary są do wymiany?Spróbuj je wybudować i osuszyć,jeśli to nie pomorze to wymiana.W E46 podobno to jedna z wielu słabostek :roll:
never again N46
Opublikowano
Już po problemie , dzisiaj wszystko się naprawiło samo , widocznie gdzieś się dostała woda i poru dniach wyparowała . Dzwoniłem w międzyczasie do serwisu i mnie nastraszyli że mam do wymiany moduł ASC+T który przekazuje dane na deskę , koszt wymiany 2.000 zł . Na szczęście już wszystko działa ale więcej w głębokie kałuże nie będę wjeżdżał . Prawdopodobnie woda chlusnęła na sinik ponieważ nie mam pod spodem tych plastikowych osłon , gdyby były to woda nie dostałaby się wyżej .
Opublikowano
Takie stwierdzenie "już po problemie" mnie by nie satysfakcjonowało. Masz spokój do "następnej ulewy" .... i wtedy znów napiszesz posta z pytaniem. Lepiej znajdź usterkę - zaoszczędzi ci to wiele nerwów na przyszłość...

Pozdrawiam SIEKIER'A

:twisted:

Opublikowano
Na końcu wyjaśniłem co było przyczyną , nie mam osłon plastikowych pod silnikiem i dlatego woda chlustała od spodu na silnik , ten moduł jest gdzieś koło silnika na podłużnicy. To była straszna ulewa , jechałem po zalanych drogach po prostu jak łodzią i widocznie zrobiło się gdzieś zwarcie , następne dni były upalne woda odparowała i wszystko się samo naprawiło . Muszę zainwestować w osłony bo następnym razem mogę nie mięć szczęścia i będą koszty a w głębokie kałuże i tak lepiej nie wjeżdżać .