Skocz do zawartości

zatrzasniete kluczyki w bagarzniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki problem iż samochód jest zamkniety a kluczyki zatrzasniete w bagarzniku.. a mam tylko jeden komplet, macie jakis pomysl na to???
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Ostatnio czytalem na forum ze najtaniej i najprosciej jest zbic szybe :mad2: jakis kolega z forum mial wlasnie taki sam problem i tak wlasnie zrobil.
Opublikowano
  • Autor
zbije szybe i co dalej... mam sedana nic mi to nie da...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Odblokowujesz klamkę, wsiadasz, przyciskiem przy ręcznym odblokowujesz centralny zamek, wysiadasz i normalnie otwierasz klapę bagażnika.

Czy coś mylę?

Opublikowano
jeżeli ma fure zamkniętą z pilota to nie otworzysz drzwi dzwigienką ani przyciskiem koło ręcznego...
Opublikowano
  • Autor
dobrze mówisz kolego nie otworze od środka przyciskiem
Opublikowano
  • Autor
nawet juz mnie tak poniosl ze nawiercilem zamek w klapie od bagażnika ale nic mi to nie dalo... :x
Opublikowano
jeśli masz starszy samochód czyli przed 2000 r to kup piłkę do tenisa i ją przetnij na pół tak żeby dopasowała się do klamki i puknij odblokujesz zamek
file:///C:/Users/admin/Desktop/BMW.jpg
Opublikowano
  • Autor
mam e46 z 99 i nie mam zamkow w drzwiach jesli o to ci chodzi.. a gdybym zrobil to na przewierconym zamku na klapie co niby mialo by mi to dac zamek by sie otworzył :shock:
Opublikowano
jak masz e 46 to ta technika ci nic nie da bo zamki nie są na powietrze znaczy centralny ale zaraz sie podowiaduję i ci cośmoze doradzę
Opublikowano
nie bo jest metalowa komora
Opublikowano
  • Autor
u mnie sie sklada ale zeby ja złorzyć trzeba nacisnac od strony bagarznika
Opublikowano
Ale jak masz schowek na narty to może da się rękę wsadzić do bagażnika i dostać się do kluczyków? Oczywiście szybę trzeba zbić.
Opublikowano
ztego co się dowiedziałem to zostaje ci przekręcenie zamka śrubokretem niestety
Opublikowano
niestety z tego co się dowiedziałem to zostaje ci przekręcenie tego zamka np. śrubokrętem ale i wymiana zamka więc musisz kombinować mam nadzieje że jakoś pomogłem
Opublikowano
a jak byś był z okolic radomia to znam kolesia ktury się na bank tam dostanie
Opublikowano

witam

miałem kiedys podobny problem ,

nie bede sie rozdrabniał w szczegóły

jedyna opcja to laweta i do serwisu ( coś rozwiercają) lub szpenie od otwierania zamków ale oni sobie za otwarcie liczą

mi krzykneli z dojazdem ok 50 km ok 800pln

ostatecznie przesyłka konduktorska za 50 zeta i drugi kluczyk

Opublikowano
  • Autor
macie jeszcze jakis pomysl zebym mugł cos z tym zrobic
Opublikowano

jezeli juz wejdziesz do auta (zbicie szyby itp) to dostan sie do kabli centralnego zamka przy drzwiach kierowcy i probowka podaj impuls na otwarcie drzwi i tym samym na otwarcie bagaznika. kable to bialy i niebieski grubszy idacy do drzwi kierowcy. ewentualnie mozesz poszukac manuala jednego z kolegow o montazu przycisku do otwierania klapy wewnatrz auta i na modul za bezpiecznikami podac sygnal do otwierania klapy.

dobra rada, dorob sobie chocby sama surowke (czyli grot kluczyka) bez immo bedzie jak cos otworzyc auto

Opublikowano
  • Autor
tu masz racje kolego dzieki wielkie
Opublikowano
  • Autor
ale jeszcze cos powalcze z tym zamkiem w klapie zanim wybije szybe bo szkoda mi :(