Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przy wyłączonym silniku obrotomierz pokazuje 400, przy odpalonym pokazuje o 400 za dużo. Dodam, że deska nigdy nie była wymieniana i jest właściwa do modelu auta. Czy mogło się coś zaciąć w środku? Nie wiem czy jest sens rozkręcać...
Opublikowano
Jeżeli mechanizm natrafił na opór to będzie przekłamywał. Dwa wyjścia - wyjąć wtyczki zegarów i podłączyć je ponownie (zegary się wyzerują) lub wyzerować je odpowiednią komendą poprzez podpięty komputer. Coś jednak spowodowało owe przekłamanie. Jeżeli sytuacja się powtórzy konieczne będzie rozebranie zegarów.
Opublikowano

w tescie zegarów tez zle wskazuje?

nie to nie bedzie to samo z tego co kojarze bo jak odlaczysz wtyczke i podlaczysz od zegarów to tam silniczki zaczynaja pracowac i sie ustawiac odpowiednio.

szukam
Opublikowano
Ja mam ten motyw od samego początku. Już mi to ze 3 razy ktoś "magicznie" poprawiał i zawsze po jakimś czasie wraca :) zaczynam się zastanawiać, czy to nie wina jakiejś elektryki padającej, bo ostatnie "przekręcenie" zsynchronizowało mi się z padem jednego z inwerterów ringów :duh:
Opublikowano
zresetować w teście zegarów nr 21 i powinno być ok.
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano

Odłączyłem zegary- nie pomogło, w teście wskaźnik obrotów również wychyla się ponad 7000.

reset 21- również nie pomógł

Opublikowano
Znaczy jak odłączyłeś zegary i podłączyłeś je ponownie to co się stało ze wszystkimi wskazówkami?? Powinno być słychać takie bzyczenie i wskazówki powinny się wyzerować.
Opublikowano
Było bzyczenie i trzepanie :), po resecie 21 również, próbowałem kilka razy. ale obrotomierz nadal nie ma zamiaru spaść do 0.
Opublikowano
moze sie tam ulamalo cos od np. guzików do licznika albo ustawiania godziny bo to czesto sie lamie i wpadlo pod wskazowke. Albo ktos sciagal wskazowke i zle wlozyl?
szukam
Opublikowano

Kiedyś obrotomierz działał dobrze, ale w miejscu zegarka 4 poziome kreski były od zawsze i właśnie nie mogę tego ustawić.

@EDIT: Po rozkręceniu zegarów i ustawieniu wskazówki ręcznie, po podłączeniu nadal nie chce wskazać 0, skacze po każdym podłączeniu na 1000obr/min, albo poniżej 0 odbijając się o wskaźnik spalania.