Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

prosiłbym o pomoc w wyborze opon do 330xd, co o nich myślicie? jaką wybrać? może ktoś z Was miał z nimi do czynienia.

1. Pirelli P Zero 225/45 R17 91 W RUN ON FLAT

http://www.oponeo.pl/dane-opony/pirelli-p-zero-225-45-r17-91-w-run-on-flat-

2. Bridgestone RE050 A1 225/45 R17 91 W RUN ON FLAT

http://www.oponeo.pl/dane-opony/bridgestone-re050-a1-225-45-r17-91-w-run-on-flat-

3.Continental ContiSportContact 3 225/45 R17 91 W RUN ON FLAT FR E

http://www.oponeo.pl/dane-opony/continental-contisportcontact-3-225-45-r17-91-w-run-on-flat-fr-e-

a może jakieś inne (tylko nie używki :P )

z góry dzięki za pomoc.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wybrał bym Pirelli bo wypadły najlepiej w testach ADAC w niemczech.
Opublikowano

Jeżdżę od tego sezonu na P ZERO ROF i póki co nie narzekam. I w deszczu i na suchym opona zachowuje się przyzwoicie.

Także właściwie każda opona z tej trójki będzie podobna - dobra ;). Różnice w cenie niewielkie, kwestia przyzwyczajenia do marki.

Niech marketing weźmie górę :mrgreen:

A testy jak testy ja na to uwagi nie zwracam.

Pzdr.

Opublikowano

dzięki za pomoc :)

i jeszcze jedno pytanie: co zyskuję a co tracę zakładając zwykłe opony? (oprócz spraw finansowych) W wielu artykułach czytałem, że na zwykłych oponach auto trochę "pływa".

Opublikowano
Wybrał bym Pirelli bo wypadły najlepiej w testach ADAC w niemczech.

w testach ADAC najlepiej wypada model Pirelli P7 Cinturato a w zestawieniu od kolegi jest P Zero a to inny model.

Odpowiadając na pytanie z pierwszego postu to opony, które wymieniłeś to ścisła czołówka, więc ktore byś nie wybrał bedą ok. W takim przypadku wybrałbym takie, których wzór bieżnika najbardziej mi odpowiada i mają najlepszą cenę

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

wszystkie sa super ale:

- pirelli zabkuja po czasie i robia sie glosne

- potenza jest twarda i sliska na mokrym

- sportcontact tyle ze 2 a nie 3 to super kompromis

osobiscie wybralbym conti :D

Opublikowano
Panowie a czy moge zalozyc do swojego auta zamiast 225/45/17 zamiennik 205/55/17 zeby byl lepszy komfort jazdy i czy w ogole mi sie to zmiesci w nadkola??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli już to 205/50/17

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
kupiłem Pirelli P7 Cinturato - jak na razie jestem bardzo zadowolony (po 100km) - pierwsze wrażenie to jakby były bardziej miękkie niż poprzednie Micheliny, przez co komfort jest lepszy, dobrze prowadzą auto - zobaczymy jak będzie dalej.
Opublikowano
daj znać po jakimś czasie, po kilku kkm, najbardziej mnie interesuje czy szybko się zużywają, czy łatwo ząbkują i czy są bardziej miękkie i komfortowe od np Bridgestonów

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

przejechane około 4tys km - jak na razie polecam te opony. Jak na ROF nie odczuwam pogorszenia komfortu jazdy, ciche i jak na razie nie ząbkują :P

Ogólnie na plus.