Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam się nad w miarę tanim rozwiązaniem sposobu odtwarzania mp3. Na allegro znalazłem gniazdo AUX do wyprowadzenia, np. w schowku:

http://allegro.pl/wejscie-aux-in-bmw-e46-e39-e53-zmieniarka-abm1-i1695300692.html

bawił się już ktoś w montowanie AUX? Bo jakoś kasety z kabelkami czy transmitery mi się nie widzą - z jakością dźwięku w ich przypadku bywa różnie...

Opublikowano

poszukaj na googlach ktore radia obsluguja aux, sa tam numery seryjne i modele wypisane. Poza tym to co pokazales to chinche sa i jeszcze trzeba albo przejsciowki rzezbic albo samemu dorobic kabel :D

co do radia to wiem ze bankowo jest wymagany przycisk mode ktory u ciebie jest ale musisz sobie dokladnie sprawdzic.

szukam
Opublikowano

poszukaj na allegro idzie kupić coś ala interfejs do kart sd, micro, penów itp...koszt ok 150zł bodajże. Podpinasz kabe od zmieniarki w to ustrojstwo i działa. Możesz wtedy na zewnętrznej pamięci zrobić 6 katalogów (ile płyt w zmieniarce) i 99max utworów w katalogu i wszystko.

http://allegro.pl/emulator-zmieniarki-bmw-cd-mp3-usb-sd-gratis-i1707779106.html

tu masz poszukaj jednak w cenie normalnej bo ten sprzedający spoooro przesadził. Jak pisałem za 150zł już widziałem.

Opublikowano
Mail poszedł na PW.

Mógłbyś rzucić jakimś linkiem, jaki kabel kupiłeś?

poszło...

niestety nie mam już linka do aukcji, skasowała sie, gość był z Braniewa jak dobrze pamietam

kabelek prawie taki jak ori, w poście pimposh linkowanym wyżej

tylko ja mam wyjście jack, wyprowadzone w schowku popielniczki które bezpośrednio podłączam do MP3

Opublikowano

Dzięki. :cool2:

Cały czas się zastanawiam, czy zamontować gniazdo, czy właśnie wtyczkę, tak ja Ty. Zastanawiam się nad takim rozwiązaniem, żeby podczas jej nieużywania była ona schowana, a kabel był zwinięty na czymś w rodzaju samozwijającej się rolki. Po pociągnięciu wtyczki kabel by się rozwijał, po odpięciu od mp3 automatycznie by się zwijał. Gorzej z rozwiązaniem mechanicznym. :D

Opublikowano

urzadzenie ma wadę dość istotna w porównaniu do emulatora zmieniarki

Nie Działa Sterowanie z Multifunkcji i z Ori Radia

dlatego wybrałem miejsce do którego jest łatwy dostęp w czasie jazdy, oraz mozliwość zamknięcia i pozostawienia MP3 nie na widoku

Opublikowano
to jest normalna cena nie wiem gdzie widziałeś za 150 zł :shock:

z 4-5 miesięcy temu szukałem czegoś takiego dla szwagra - fakt było to coś z kraju powiewającego czerwonym sztandarem czyli chińszczyzna :) jakaś ale ostatecznie szwagier zakupił ori zmieniarke (poprzedni właściciel wybebeszył auto z wszystkiego co szło pogonić na allegro :evil: )