Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
MALE pytanko ,czy po wymianie tarczy i klockow tyl zawsze trzeba odpowierzyc uklad hamulcowy- dzieki za odpowiedz :mad2: Edytowane przez reise74
Opublikowano

kolego male pytanko- dlaczego mialbys odpowietrzac uklad po wymianie klockow i tarcz z tylu?

nie trzeba, o ile masz dosc pary w reku zeby tloczek wcisnac do takiego stopnia zeby wszedl nowy klocek i tarcza, nie bedziesz musial odkrecac przewodow hamulcowych i nie trzeba odpowietrzac :mad2: :mad2:

BMW E9 2800CS 1970. Coming Soon :p
Opublikowano

specjanlne narzedzia powiadasz :8) żaba duza do rur zgniatasz i jest odkrec sobie korek od zbiorniczka przy tej robocie

dodatkowo sprawdz czy pod gumą tłoczek nie jest zardzewiały jak jest mocno zardzewiały to mozesz miec problem z zapowietrzeniem ,wtedy nalezy wymienic tłoczek

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999784431_3.gif

Mechanik BMW w Dąbrowie Górniczej

Diagnostyka inpa pasoft carsoft

http://www.autocentrum.pl/awc/godzill1/bmw-seria-5-1997/

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja u siebie też chyba muszę zastanowić się nad klockami.Te co mam ubyło może z 1 mm,ale są jakieś dziwne takie twarde, nie kupię już więcej klocków TRW.Teraz założę Jurid-y ori zobaczymy jak będą się zachowywać.Zakładał ktoś ostatnio,jaka cena?
ec2Wze6.jpg
Opublikowano
specjanlne narzedzia powiadasz :8) żaba duza do rur zgniatasz i jest odkrec sobie korek od zbiorniczka przy tej robocie

dodatkowo sprawdz czy pod gumą tłoczek nie jest zardzewiały jak jest mocno zardzewiały to mozesz miec problem z zapowietrzeniem ,wtedy nalezy wymienic tłoczek

Ja mam takie fajnie wyciskarki :D kręcę kręcę i już cofnięty

Ja u siebie też chyba muszę zastanowić się nad klockami.Te co mam ubyło może z 1 mm,ale są jakieś dziwne takie twarde, nie kupię już więcej klocków TRW.Teraz założę Jurid-y ori zobaczymy jak będą się zachowywać.Zakładał ktoś ostatnio,jaka cena?

Cichy a może oryginał? Ja już 2 komplet mam i nie narzekam :) fakt troch pylą na felgi ale hamują idealnie :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To że pylą to akurat najmniejszy problem.Bo te co mam to zachowują się jak by były z drewna więcej ślizgają się niż hamują czasami wręcz mam uczucie takich mało skutecznych hebelków.Fakt że po mieście praktycznie nie jeżdżę,ale przez ok 1,5 roku ubyło ich może z 1 mm,wyglądają praktycznie jak nowe.

A co do oryginalnych to właśnie są Jurid-y,tak mi się wydaje(bo ori tarcze ham. to na pewną są Jurid).Jeżeli się mylę to proszę mnie poprawic.

ec2Wze6.jpg