Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak nie nagra nic do konca miesiaca to zamawiam w ASO nie chce juz mi sie czekac,tym bardziej ze co rano musze patrzec na te zajechane lampy auto ma cieszyc oko dobrze mowie co nie.
Marcin
Opublikowano

kupiłem, mam nadzieje że w poniedziałek ruszą w moim kierunku

może ktoś podać link, lub napisać jak zmienić te szkła w polifcie?

zmieniać też uszczelki? czy jest ona na jakimś kleju? bo takie historie już czytałem...

Opublikowano
Wiesz co ja tez zamowilem ale w ASO jutro jade odebrac co do uszczelek koles mi sie pytal czy chce tez ale odmowilem najwyzej dokupie jak cos wyjdzie przy rozbiorce sam jestem ciekaw jak to pojdzie z tego co pisali poprzednicy az takie trudne to nie jest, Powodzenia
Marcin
Opublikowano

więc będziesz zakładał przede mną

jak ktoś przerabiał temat niech pisze, będzie dla nas i potomnych

dzieki i wzajemnie :cool2:

Opublikowano
Bede zakladal w weekend wrzuce foty bo szykuje juz galerie po malu mam nadzieje ze nie trzeba bedzie nic sklejac i kombinowac dodatkowo,niech sie odezwa ci co ostatnio zmieniali ze wskazowkami.Pozdro
Marcin
Opublikowano

napisz jak Ci poszło

jak możesz to po kolei... czy wymieniałeś uszczelki i czy są one na kleju

ja tez dostałem juz przesyłke niestety jeden klosz jest jakby pęknięty między zaczepem a "lustrem"

mam nadzieje że mi wymieni...

dziś tak sie przygladałem to kierunki też by wypadało wymienić do kompletu

nie wspominajac o zaparowanch przeciwmgielnych :roll:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Uszczelki są na kleju (ew. w starych uszczelkach moze on juz nie trzymać). Klej tylko po jednej stronie.

Jeśli nie uszkodzisz, ani nie zabrudzisz uszczelki, to spokojnie zakładaj starą. Trzeba uważać na montaż nowego klosza, żeby dobrze ułożyć uszczelkę.

Opublikowano
Nie wiem o ktorej uszczelce mowisz zielo u mnie to szlo swobodnie nic przy okazji sciagania starych kloszy sie nie odkleilo wszystko bylo na swoim miejscu,odczepilem zaczepy i powoli zeby nic nie urwac wyciaglem, potem wlozylem nowy i sprawdzilem czy wszystko dobrze przylega z kazdej strony,jezeli mowisz o uszczelce z tylu to u mnie wszystko bylo cacy nic nie trzeba bylo kleic,teraz bede obserwowal jak bede chlodniejsze dni czy nic nie przecieka i paruje od srodka mysle ze bedzie ok.Teraz zamowilem juz w ASO galke biegow i konsole srodkowa z roletka oraz wklad do popielniczki z ta klapka bo poprzednia laska jak jezdzila to nie wiem czy miala na palcach sygnety ale porysowala wszystko tam gdzie kladla lapy.
Marcin
Opublikowano

Uszczelka jest pomiędzy kloszem a obudową lampy.

... Ja oryginalne zmieniam zawsze - jeśli trzeba - na AL i nie widzę ŻADNEJ różnicy w konstrukcji.

Jak to jest w końcu z tymi kloszami, AL są tak samo zbudowane jak ZKW, przede wszystkim czy pasuje klosz AL do lampy ZKW?

Opublikowano
U mnie ta uszczelka byla dobra po wlozeniu zaczepy tak mocnao trzymaja klosz przy uszczelce ze nie sadze zeby cos parowalo. Ja mialem klosze orginalne ZKW a teraz kupilem w ASO klosze AL i jak pytalem to roznily sie cena sporo zkw byly o wiele drozsze a roznica podejrzewam moze byc w odcieniu klosza,u mnie pasuja idealnie.Mysle ze spokojnie powinny wytrzymac 100tys km bez zadnych wiekszych przebarwien.
Marcin
Opublikowano

dzieki

uff tego nie przewidziałem ze do ZKW mogłyby nie pasować AL

ale spoko jak przerabiałeś już temat

ja słyszałem że AL są lepsze

Opublikowano (edytowane)
Czy lepsze tego nie wiem nie znam sedna roznicy w cenie,moje zkw to juz historia leza na smietniku wiec nie mowmy juz o zkw. Dzisiaj zalozylem nowe zarowki do jazdy dziennej teraz z nowymi kloszami masakra super wyglada i swieca naprawde konkret. Edytowane przez marcin78uk
Marcin
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mówię oczywiście o uszczelce między lampą, a kloszem.Od nowości jest miękka i z jednej strony klejona. Po latach robi się twarda (niektórzy właśnie nawet jej nie zauważają, sądząć, że to element lampy) i klej też już nie trzyma. Jeśli nie zostałą uszkodzona, to będzie trzymać nawet po wymianie kloszy.
Opublikowano
marcin78uk toś założył typowo marketowe zarówki "super hiper plasma xenon effect laser mega" :P trzeba bylo kupic dobre zarówki normalnej firmy a nie takie cos, sa takie ktore swieca na bialo od osrama czy philipsa i na pewno swiatlo bedzie lepsze niz z tego.
szukam
Opublikowano
Sluchaj za ta kase nie oczekujmy cudow swieca fajnie efekt ciekawy ja wiem ze sa bardziej wypasione zarowki ale nie bede robil z auta choinki ,od czsu do czasu mozna cos przetestowac.
Marcin
Opublikowano

jestem po montarzu, efekt powalający

b. dobrze wydana kasa

tak jak myślałem kierunki nie wygladaja teraz najlepiej

Opublikowano
Wiadomo ze teraz kierunki odbiegaja ale moje nie sa tragiczne mala polerka i bedzie git,jak bym mial patrzec na kazdy element auta to bym wszystko wymienil najchetniej.
Marcin
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Również wymieniłem stare klosze ZKW na nowe DEPO, efekt rewelacyjny :)

Jeszcze dodatkowo dałem do regeneracji odbłyśniki za soczewka xenona.

Teraz lampy wyglądają i świecą jak z fabryki :)