Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od dzisiaj mam problem z moją E34 ;( Mianowicie.. gdy jadę na wprost jest ok.. jednak gdy skręcam w prawo czy w lewo np na łuku to zaczyna coś strzelać.. tzn "terkotać" (czyt. tryk, tryk,tryk). Odgłos wydawany jest chyba z tyłu auta. Nie wiem może to most, wał - szczerze to nie mam zielonego pojęcia! Proszę o pomoc. Wydaje mi się, że kiedyś wcześniej było o takim czymś albo podobnych objawach, ale nie potrafię tego znaleźć - skleroza! :-)

Jeszcze jedno.. wiem, że to nie ten dział ale tu więcej osób zagląda - kupię wentylator do klimatyzacji - 1994r, 2000ccm Vanos.

Z góry dziękuję!

Pozdrawiaju! ;-)

BMW E91 ( 16.01.2008 ); N43B20 A
Opublikowano
osobiście obstawiam łożyska .. dyfer nie strzela, ewentualnie polosie, jeśli trafilem to -300 jestes :)
Opublikowano
osobiście obstawiam łożyska .. dyfer nie strzela, ewentualnie polosie, jeśli trafilem to -300 jestes :)

Półosie w BMW :duh: nie żartuj sobie :D

Odnośnie tematu to czy dzieje się tak przy każdej prędkości czy w jakimś przedziale? łożyska zwykle słychać w granicach 80 km/h

Opublikowano

Przy małych prędkościach odgłosu nie słychać.. od ok 60-70km/h zaczyna się brzęczenie..

czyli już wiem, że muszę sprawdzić łożyska.. dziękuje! :-)

BMW E91 ( 16.01.2008 ); N43B20 A