Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów

Mam problem z ogrzewaniem . Ze środkowego tunelu (na tył) leci tylko zimne powietrze nawet jak ustawiam 25 'C . Odpowietrzałem cały układ wg. podpowiedzi ze wcześniejszych postów i nic . Nie mam webasto , silnik się nie grzeje , płyn jest , ogrzewanie z przodu działa idealnie , itp. Tak już 2 lata . Może ktoś wie gdzie zajrzeć ? Z góry dzięki i pozdrawiam !

Opublikowano
prosił bym o odpowiedz bo mam tak samo z tylnich kratek wieje tylko zimne powietrze(prubowałem różnych ustawień i nic, czy w tym tunelu jest jakaś nagrzewnica czy coś bo się nieznam), a dni są caraz zimniejsze.
Opublikowano
Dziwne to troszke jest ale to prawda - tylko zimne leci, sprawdzone za 2 autach. Ale są jeszcze kratki z tyłu w podłodze na nogi i tam podejżewam, że leci ciepłe dla pasażerów.

loco

'08 530iA touring xdrive; '05 118iA; '04 F650GS Dakar

['05 325i touring; '91 325i touring; '90 318iA; '01 320td; '01 530iA touring; '00 525i; '97 523i; '95 525i touring; '90 318is; '85 320i]

Opublikowano
Jeżeli masz wersję z klimatronikiem, to z tyłu można regulować temperaturę prawym pokrętełkiem przy kratkach. Jeżeli nie masz klimatronika (moduł wentylacji/klimatyzacji na pokrętłach bez wyświetlacza), to z tyłu przez kratki tylko jest nawiew chłodnego powietrza (nie ma prawego pokrętełka). Jak chcesz ogrzać tył musisz dać mocny nawiew na nogi.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Nawiązując do wypowiedzi kolegi Sebast

Mam klimatronic a nie mam prawego pokrętła . Ale jednak trochę to dziwne i nieprzyjemne w zimie jak trzeba jechać z tyłu np.500 km

Opublikowano
Wlot chyba można zamknąć, a ciepełko będzie buchało spod siedzeń i spoko 500km można przejechać.
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano
Nawiązując do wypowiedzi kolegi Sebast

Mam klimatronic a nie mam prawego pokrętła . Ale jednak trochę to dziwne i nieprzyjemne w zimie jak trzeba jechać z tyłu np.500 km

Jak zwykle - teoria mija się z praktyką :) - wg instrukcji, jak jest klimatronik, to powinien być z tyłu możliwość reg. temperatury ...

Czyli pozostaje zamknięcie nawiewu z konsoli i mocniejszy nawiew na nogi.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

• 5 miesięcy temu...