Skocz do zawartości

525tds Brak przyspieszenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio stalem sie posiadaczem bmw e39 2,5 TDS przesiadlem sie na nia z ponad 200 konnej 2,5 litrowej e34, noi mam pewne watpliwosci jako,ze to moj pierwszy disel:

Brak przyspieszenia w zakresie do 2 tys obrotow, na skrzyzowaniu nawet maluch moze mnie objechac, czym to moze byc spowodowane ? Po przekroczeniu 2 tys auto dostaje znacznego "kopa" . Czy to normalne, czy cos jest nie tak?

Opublikowano
tak - taka turbodziura jest normlana - musisz startowac z wyzszych obrotow jak chcesz jezdzic dynamicznie.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
moja tez tak ma

a juz przy automacie sie to poteguje

ale mozna sie przyzwyczaic ;-)

Zaraz, zaraz...do 2tys obr/min nie idzie??Chyba przesadzacie panowie :wink: Idzie o to całkiem dobrze.

Poziom poczucia humoru jest wprost proporcjonalny do Twojego IQ.

http://img407.imageshack.us/img407/5961/roxbury9je.gif

Opublikowano
Panowie podregulujcie sobie przyspieszacze turbiny. Jest to takie uzadzenie ktore zalacza turbine przy okreslonych obrotach. Jednak nie robcie tak aby dzialala non-stop
Opublikowano
no to chyba pomyliles samochody :wink: , skad wzioles ponad 200km w 525i :?: , no chyba ze byla dlubana bo normalnie ma 170 albo 192 :wink: , moze masz jakies nieszczelnosci albo sie turbina sypie chociaz ja sie na dieslach nie znam :oops:
BMW nie dla idiotów :naughty: :diabel_smiech: , LPG :naughty:
Opublikowano

u mnie w 325 tds słysze i czuje jak załacza sie turbina to nastepuje tak około 1500obr/min. ale wyraznego kopa dostaje przy 2200 bo według danych fabrycznych przy tych obrotach ma maksymalny moment obrotowy, który jest odpowiedzialny za przyspieszenie :)

Moze mi ktos powiedziec gdzie sie reguluje to właczanie turbiny i w jaki sposób????????????

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa