Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. może wy mi pomożecie? A mianowicie jak np. autko postoi na słońcu i włącze nawiew śmierdzi z niego jakbym był w WC na naszych polskich dworcach . ale na klimie tego nie czuje. nie mam pojecia od czego zacząć.prosze o pomoc.
Opublikowano
klima do wyczyszczenia , mikrofiltry do wymiany , polecam metodę tym urządzeniem i tymi środkami http://wynns.pl/top/do%20klimatyzacji/WYW%2068480%20klima.php jeżeli nie pomąga metody czyszczenia i smród pozostanie to do wymiany bedziesz miał parownik

Potwierdzam i oby parownik nie był do wymiany bo jest w tak schowany że nie każdy się podejmnie wymiany i nie bedzie to tani koszt :nienie: .

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kup sobie środek "z wężykiem" Wurth, Motip albo Kent, wyjmij filtr przeciwpyłkowy pasażera (może lepiej kierowcy też), włóż rękę do środka i wyczuj parownik i wprowadź na niego wężykiem ten środek NA ZGASZONYM SILNIKU! Odczekaj 10min lub więcej jeśli masz czas, później odpal i przewietrz go mocno, ja robiłem to na włączonej klimie, ale nie wiem, czy nie lepiej nawet na maxa włączonym ogrzewaniu. Kupiłem sobie KENT i nie dość, że pomogło, to jeszcze ma świetny zapach :)

Albo pisz na priv...

Aha, ozonowanie zrób po tym zabiegu. Ozonowanie nie jest najlepszą metodą, nie dezynfekuje porządnie parownika jedynie powierzchownie. Jak wali, to trzeba po chamsku go zalać chemią i później dopiero ozonowanie, żeby przewietrzyć cały układ.