Skocz do zawartości

Problem z wałem (chyba)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, mam następujący problem.

e34, 520 24V, sedan

Gdy przyspieszam, tak od 2 tys obrotów zaczyna coś chrobotać pod podłogą, wydaje mi się, ze jest to wał.

Najdziwniejsze jest to, ze dzieje się to kiedy jadę prosto lub skręcam w prawo (przy skręcaniu bez dodawania gazu jest cisza, a kiedy wcisnę jest charczenie).

Auto nie wpada w żadne wibracje, gałka biegów nie lata. Po prostu słychać tylko charczenie. Co to może być?

Opublikowano
Sprawdź podporę wału...
Opublikowano
Padla podpora walu, przy wymianie nalezy zwrocic uwage na montaz walu. Powinien byc wkrecony w te same miejsca co bylo przed wykreceniem. Unikniesz w ten sposob potrzeby wywazenia walu.
Opublikowano
  • Autor

Dziękuję bardzo panowie! :)

W takim razie zamówię podporę wału.

Czytałem jeszcze, że może to być gumowy łącznik wału (takie gumowe kółko z otworami na śruby)... czy raczej nie?

Opublikowano
jeśli czujesz drżenie to może to być łącznik wału ja u siebie coś takiego przerabiałem,jak obejrzysz owy element i będziesz go wymieniał nie zakładaj z powrotem na te same śruby tylko zainwestuj w nowe bo mi jakiś czas temu mechanik tak wymienił że się pogubiły śrubki potem
Nie maszyna a technika zrobi z Ciebie zawodnika
Opublikowano
Według mnie to cos zaczyna sie dziac z mostem napedowym
Opublikowano
  • Autor
to nie jest wycie z dyfra... to jest takie charczenie, trudno to określic, jak dodaje gazu tak od 2 tys. ale jak skrecam w lewo i dodaje gazu to jest cisza