Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No ja mam to samo. Masz czujnik prawdopodobnie uwalony. Ja szukałem 2tyg kolesia w Głogowie co mi to sprawdzi na 100% czy to czujnik czy może sterownik ABS. W pracy mi go polecili i przejechał się z laptopem i stwierdził że czujnik i mogę go kupować na 100%. Kupiłem, wymienił mi a było zabawy.
Opublikowano
U mnie jak wymieniali całe zawieszenie itd. naruszyli wtyczkę od czujnika w tej obudowie (prawy przód). Wyjechałem z warsztatu i po jakiś 10 km wywaliło trakcje i ABS. Po zemściłem sobie trochę, podpiąłem Inpę, pokazało, który czujnik, zdjąłem koło, psiuknąłem CX Boscha włożyłem z powrotem i do dziś mam spokój. Więc może od tego warto zacząć.
Opublikowano

Ja mam zamiar teraz to zrobić bo właśnie po wjechaniu na większą nierówność szczególnie na zakręcie jak lewy przód jest odciążony to potrafi wywalić ten błąd.

Ostatnio miałem też nieprzyjemność wyhamować ze 150km/h do zera i też wywaliło błąd pod koniec hamowania i chwilę zblokowałem koła

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Powiedzcie mi. Przedni czujnik jest w takiej czarnej gumowej skrzyneczce. jak ją otworzyć żeby dostać się do wtyczki czujnika nie niszcząc jej? Poruszałem dziś tylko tą skrzynką i na chwilę obecną mam ABS, ale chciałbym się tam dostać i wyczyścić.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Skończyło się wymianą czujnika... Kupiłem siemens VDO i od razu jest pięknie. żadna kontrolka się nie świeci;) myślę, że 300 zł to nie wiele za ABS i ASC w zimie:)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Skończyło się wymianą czujnika... Kupiłem siemens VDO i od razu jest pięknie. żadna kontrolka się nie świeci;) myślę, że 300 zł to nie wiele za ABS i ASC w zimie:)

Super,walczyłeś prawie 3 miechy.... :norty:

Opublikowano
A co powiecie o czujniku Bosch-a? Czy lepiej dołożyć stówę i kupić Siemensa? U mnie co prawda okazało się, że nie czujnik, ale pytam tak na przyszłość, bo to dopiero początek mojej przygody z BMW i sądzę, że gdzieś tam za jakiś czas mi się zdarzy to wymieniać :wink: i korzystając z podjętego tematu pytam :wink: aha, u mnie końcówki są niebieskie, bo produkcja 10.1998 r.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zawsze Siemens,w ostateczności używka także Siemens.

Niektórzy obstają jeszcze przy TRW i ATE.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Hej:) Powiedzcie mi czy też tak czasem macie, że jak wjedziecie w głęboką kałużę to potem przez 2 -3 dni świeci się Wam ABS i ASC?