Skocz do zawartości

kontrolka od poduchy oraz regulacja ręcznego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio bardzo długo po uruchomieniu silnika świeci mi się kontrolka od airbaga? Czemu? Da sie zaradzic prostym sposobem?

Jak to jest z recznym w moim touringu? Jest mozliwość jakiegos podciagniecia linki? No lapie mi ledwie na ostatnim zabku. Zanurkowalem pod samochod ale nigdzie nie znalazlem mozliwosci regulacji.

Hilfe! :modlitwa:

Opublikowano
Regulacja odbywa się w kabinie musisz zdiąć osłone od dzwigni ręcznego i tam masz dwie śruby do naciągnięcia. :)
www.klinika-bmw.pl
Opublikowano
ja podlaczam sie do tematu swiecacej kontrolki poduszki! u mnie swieci 2-3 min i pozniej gasnie... i tak za kazdym uruchomieniem silnika
Opublikowano
Co do regulacji ręcznego to luzujesz nakrętki przy lewarku, zdejmujesz bębny z tyłu sprawdzasz stan szczęk hamulcowych rozbierasz i czyścisz wszystkie dźwigienki oraz regulator (mogą być zatarte)można przesmarować linkę oraz wszystkie ruchome części (ale bez przesady :wink:)naciągasz regulator (ten okrągły bębenek z ząbkami)i przymierzasz bęben musi wejść ciasno i dać się swobodnie obracać po założeniu(Po tej operacji najlepiej jest zaciągnąć i puścić ręczny żeby mechanizm w bębnach dobrze się ułożył). Następnie wskakujesz do autka i skręcasz nakrętki obok lewarka tak żeby koła były zablokowane na trzecim ząbku po spuszczeniu lewarka koła muszą się obracać bez oporu.Żyleta chyba o niczym nie zapomniałem :mrgreen:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Odnośnie ręcznego - zgadzam się z powyższymi wypowiedziami. Jeżeli braknie gwintu w kabinie - trzeba zdjąć koła, tarcze i podniągnąć tam.

Odnośnie kontrolki SRS - proszę nie przeginajcie... to było opisywane parędziesiąt razy na forum. Sam pisałem z 10 na pewno i kolejny raz klepać to samo... nieeee :search:

Kai
Opublikowano
np prosze napisz 11 raz...szukalem na forum ale nic ciekawego do e34 nie znalazlem. wszyscy pisza o czujniku w fotelu - u mnie chyba nie ma jeszcze takiego vwynalazku....
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

w search wpisz "poduszka kontrolka" lub "airbag kontrolka"

zaznacz szukanie wszystkich słów i wio

Kai