Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapytam tutaj bo na ogolnym nikt nie odpowiada.

Myśle nad zmianą auta, oczywiście BMW :-) model jeszcze nie jest przesądzony. Wersja ekonomiczna 520d f01 lub wersja full x6

Na allegro napotkałem taką oto firme (jak w tytule) dostałem nawet oferte na X6 baaaardzo atrakcyjną (konkredtnie 199.000 pln brutto) za 2010 rok x6 3.0d

oczywiście miałem zapłacić zaliczke 10% . Chciałem zobaczyć auto w Warszawie, oczywiście nie było takiej możliwości ponieważ autko miało dopiero przyjechać... Wczoraj patrzyłem i wszystkie ogłoszenia z allego są zawieszone.

Ktoś kontaktował sie z nimi ? moze komuś udało sie przeprowadzić transakcje?

Hmmmm
Opublikowano

Nie lubię kupować czegoś czego nie widzę na własne oczy tym bardziej że nie mówimy o małych pieniążkach .

Jedź osobiście i zobacz jak ta firma wygląda , czy przypadkiem nie płacisz osobą których za tydzień będziesz szukał w Egipcie.

Opublikowano
Nie lubię kupować czegoś czego nie widzę na własne oczy tym bardziej że nie mówimy o małych pieniążkach .

Jedź osobiście i zobacz jak ta firma wygląda , czy przypadkiem nie płacisz osobą których za tydzień będziesz szukał w Egipcie.

Az taki naiwny nie jestem :-)

Jeżeli by sie wszystko zgadzało, zapłacił bym gotówką i zrobił pozniej leasing zwrotny.

Chciałem "karnąć" sie do warszawy zobaczyć autko to nie było takiej możliwości

Hmmmm
Opublikowano

Kolego z tego co słyszałem/czytałem firma jak w tytule słynie nie ze sprzedaży aut bmw za pół ceny a z tego że pobierają zaliczki.

Też byłem podekscytowany kiedy zobaczyłem prawie nowe X6 za conajmniej 100tys mniej niż powinno kosztować, ale wkońcu trzeba zejść na ziemię i nie kupować kota w worku. Zdecydowanie odradzam, śmierdzi z daleka jak przekręt, wedłyg mnie Policja poiwnna się tym zająć

Opublikowano

Mam z nimi podobne doswiadczenia :nienie:

Kilka razy w tygodniu przysyłaja ciekawe oferty, gł. na X5 i X6.

Nie odbierają telefonów, zgłsza się tylko automat informujący że trzeba podać dane osobowe mailem a oni póżniej odpiszą.

Odpisując od razu żądają wpłacenia zaliczki... bez możliwości oglądania samochodu,

W zasadzie to najbardziej nalegają na wpłatę zaliczek, nalegają na podpisanie bardzo niekorzystnej dla klienta umowy.

Korespondencję prowadzą do chwili kiedy pada pytanie o miejsce w którym można oglądać samochód... póżniej już na nic nie odpowidają.

Brak kontaktu telefonicznego, brak możliwości umówienia sie na wizytę w miejscu sprzedaży ... o co tu chodzi ?

Może ktoś ma z nimi jakieś doswiadczenia, może ktoś kupił ... lub umoczył parę tysiaków .

Proszę o informacje.

Lewek.

Opublikowano

Bo Polacy to mistrzowie w konkurencji pod tytułem kupiłem "najtaniej".Taniej niż szwagier, kolega czy mój szef (za to samo)

Gdyby były w tym zawody wiedlibyśmy prym. Bezdyskusyjnie.

199kPLN za niemal nówkę X6 - jakby się jeden z drugim dłużej zastanowił i pochylił nad tematem to by się dowiedział że cudów nie ma. a okazje jeśli się zdarzają to nie są nagminne i codziennne. Całe szczęście że tych pojazdów nie da się oglądnąć na żywo bo coś czuję , że niejeden dałby się naciąć - a tak przynajmniej działają resztki intuicji która podpowiada :uważaj:

Przy okazji swego czasu "modne" były sprzedaże na mobile.de aut w niższych cenach niż rynkowe - sprzedawca tłumaczył zazwyczaj że jest z UK lub Cypru mial kontrakt w Niemczech lub Holandii no i musi wracać do rodzimego kraju i wysprzedaje wszystko co tylko ma bo przecież auta z kierownicą po lewej nie weźmie ze sobą.. Były tez opcje, że zmarł komuś mąż brat ojciec.... Prosi o wpłatę zaliczki a resztą zajmie się firma logistyczna -> oczywiście przesyłali zdjęcia i wszystko wyglądało dość prawdziwie...... jednak wszystko było sztuczne łącznie ze stroną internetową przewoźnika który miał dostarczyć pod wskazany adres auto. Na szczęście mobile.de dość szybko wychwyciło nielegalny proceder i go ucięło.

Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano
kolega kupił korzystając z opcji KUP TERAZ od nich 6 aut... czekamy na dostawę ;)

Kiedyś czytałem w internecie że gość kupił jacht od osoby która wystawiła na kup teraz o jedno 0 mniej w cenie , sprawa trafiła do sądu i wygrał sprawę nabywca a sprzedający miał oddać jacht za kwotę w KUP TERAZ .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
słyszałem też że ktoś nie wylogował się z allegro i dziecko kupiło samochód klikając na kup teraz i tatuś przegrał w sądzie.
Opublikowano

myślę, że za 500 PLN kolega odstąpi prawa zyskane w ramach aukcji ;)

prawda jest taka, że duża część ofert, szczególnie tych najtańszych, pomijając oszustów i naciągaczy, jest po prostu fikcyjna i ma skłonić do skontaktowania się z pośrednikiem...

felgi, opony, prestige tuning, elementy carbon, znaczki carbon, grile

hurtowe ceny na zimowe opony renomowanych marek

http://img169.imageshack.us/img169/4364/gpowerwheel.jpg

Felgi oraz akcesoria legendarnego G-Power!

http://www.inovit.pl http://www.kahndesign.pl http://www.wolfrace-wheels.pl

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ja wpłaciłem im zaliczkę 25 tys i odebrałem auto tydzień temu w wawie. I jestem sporo kasy do przodu :)

Gratulacje ......... Szczególnie, za odwagę wpłacenia zaliczki za auto którego nie widziałeś na żywo.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zapytam tutaj bo na ogolnym nikt nie odpowiada.

Myśle nad zmianą auta, oczywiście BMW :-) model jeszcze nie jest przesądzony. Wersja ekonomiczna 520d f01 lub wersja full x6

Na allegro napotkałem taką oto firme (jak w tytule) dostałem nawet oferte na X6 baaaardzo atrakcyjną (konkredtnie 199.000 pln brutto) za 2010 rok x6 3.0d

oczywiście miałem zapłacić zaliczke 10% . Chciałem zobaczyć auto w Warszawie, oczywiście nie było takiej możliwości ponieważ autko miało dopiero przyjechać... Wczoraj patrzyłem i wszystkie ogłoszenia z allego są zawieszone.

Ktoś kontaktował sie z nimi ? moze komuś udało sie przeprowadzić transakcje?

Gdzieś na forum już był temat o tych naciągaczach przecież.

Takie X6 za 199 tys zł to ja dwie potrzebuję jakby co. :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
na ile popłynąłes?

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
Ja wpłaciłem im zaliczkę 25 tys i odebrałem auto tydzień temu w wawie. I jestem sporo kasy do przodu :)

no i macie kolege albo z tej firmy albo kolege tych kolegów

data rejestracji i ilość postów - brak wiarygodności.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
I znowu wiara w cuda przynosi problemy. Pobożny ten naród mamy ciągle. :(
Opublikowano
ma być najtaniej ;) MMW z takim doświadczeniem jak twoje, wiesz doskonale jak jest. Ma być nowy Merc w cenie zdezelowanej Hondy lub w cenie auta nowego o trzy klasy niższego.
Kiss French. Wear Italian. Drive German.