Skocz do zawartości

TRACI MOC PRZY GORACYM SILNIKU D0 50%

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich.

Mam problem w moim aucie, a mianowice traci moc jak jest goracy silnik(przy zimnym silniku nie ma zadnego problemu idzie jak trzeba) wymienilem w niej przeplywomiez powietrza bo byl walniety i nie ma poprawy

Podlanczalem ja do kompa i nie wykryto zadnych problemow nie wiem co mam teraz robic.

Pomocy tak sie nie da jezdzic:(

Opublikowano

Troche laikowato opisałes problem,według twojego opisu to nie ma sprężania i stracił 50% mocy :roll: Olej bierze,pali dobrze na ciepłym,przerywa na ciepłym,nie gaśnie jak dasz luz,wchodzi do końca obrotów,przy jakich prędkości-obr. jest muł,grzeje się czy nie,i wiele innych?????? :?: Najpierw opisz to jak trzeba,nikt nie ma szklanej kuli i widzi usterke w twojej 520i

odma,czujnik wałka,wału,sondy itd :idea:

PS. swój opis też zrób ładnie i czytelnie--to tylko grzeczna rada :lol: (automati typtronik) :wink: -zrób automat lub steptronic.POzdr i opisz dokładnie problem. :cool2:

Opublikowano
a może koledze obcina moc bo ma np. zakamienioną chłodnice i żeby się nie przegrzał to do schłodzenia silnika jest "obcięta" moc... po zbiciu temperatury wszystko wraca do normy.Po odpaleniu do "złapania" odpowiedniej temperatury tez nie ma pełnej mocy (tak jest u mnie) jest to zauważalne zwłaszcza w zimie. Ja tak miałem w E34 tds ale to tylko gdybanie... bo dałeś za mało danych
Opublikowano

A może coś doradzicie ja mam taki problem jak jest temperatura 20-25 stopni na zewnątrz auto śmiga idealnie

podejdzie temperatura powyżej i na postoju trzęsie budą bardzo mocno obroty stoją i mocy nie ma daje mu na gaz nie idzie tak jak powinien błędów na kompie nie ma żadnych auto 523i 2.5 benzyna

Opublikowano
nie wiem jak jest w benzynach ale w dieslu 20stopni różnicy nie robi na wskazówce żadnego wrażenia i nawet nie drgnie :]