Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Możesz zakładać, będzie twardo, felgi wejdą wszystko zależy od ET felg.

Pomysł obniżonych utwardzanych sprężyn + felgi 17 + dziurawe drogi .... :cool2:

tel. 514.99.46.99
Opublikowano
czyli wnioskuje ze nie za dobry az tak pomysl na nasze drogi, ale sprezyny musze wymienic bo mam z tylu ubite a z przodu jest przeswit 5 cm a z tylu opona wchodzi w nadkole
Opublikowano
Ciut ryzykowny pomysł, ja ostatnio taką dziurę znalazłem (padał deszcz to nie widziałem jej) że 15" stalową zagiąłem ładnie, 17" alu pewnie by pękła na pół :mrgreen:
Opublikowano
Ja mam wsadzone H&R -60/30 w tamtym sezonie smigałem na 17" i nie było najwygodniej, teraz jest 15" i jest :cool2: albo wyglad albo komfort...
Opublikowano

Tak gdybając na temat komfortu 15" a 17", jest jeszcze kwestia taka, że wysoki profil opony bardziej się poddaje na zakrętach, co przy dynamicznej jeździe jest odczuwalne.

Ale osobiście nie wyjechałbym na polskie dziury na "17kach". Choćby ze względu na komfort psychiczny i żeby nie mieć obawy przed każdym krawężnikiem / dziurą [a te drugie nie zawsze dają się ominąć, jak wiadomo].

Opublikowano
mamy w domu is'a na gwincie KW (z takim zawieszeniem kupiony) z tyłu sprężyna pękła więc teraz są założone z M3 z przodu twardy jak cholera (będzie trzeba coś poradzić, nie wiem czy nie obniżyć trochę (bo teraz jest na maksa do góry i coś mi się wydaje, że sprężyny są za bardzo zgniecione) opony 205/55 r16 i jest naprawdę ok. Nie kładzie się na zakrętach, ładnie trzyma się drogi. Na nierównościach lekko nerwowo reaguje przód. No i wygląda nie źle bo felgi mają et20 - trzeba bylo lekko podgiąć nadkole. Na 15" faktycznie się kładzie (mam obecnie u sibie w compacie i trzeba zrobić zawieszenia na jakieś b8 i eibach pro kit i bedzie git na polskie drogi i takie sprigi polecam jeśli ma być chociaż trochę komfortu i auto ma nie skakać na nierównościach).