Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanko dzisiaj do was z takiej pułki mianowicie:

Moja bawarka z tyłu siedzi elegancko nawet za bardzo bym powiedział

a przód wyje jak by miała zaraz startowac jak rakieta a cała uroda w pieknej lini bmw przynajmniej ta mi sie wydaje

jak przodem opada na dół i właśnie w tej kwesti co można uczynić:

Mam pomysł żeby zapakowac sportowe obniżające springi -50mm tylko i wyłącznie na przód dodam że cała zawiecha to standard zmieniłem tylko amorki na bilsztejny B6 co możecie mi doradzić bądź wyprowadźcie mnie z błędu jeżeli coś źle napisałem.

Ewentualnie jakiej firmy i gdzie szukac .

Z góry dzięki i Pozdrawiam...

Opublikowano
Przy obniżeniu -50 będziesz musiał zmienić łączniki stabilizatora na krótkie. Zrób fotkę auta z boku, będzie łatwiej ocenić o ile obniżyć przód.
Opublikowano

Pytanie troche może śmieszne ale proszę zachować powagę do końca :)

Jak sie wkleja fotki bo tak w sumie to nie miałem jakoś okazji a teraz nie mogę sobie z tym poradzić.

Opublikowano (edytowane)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9436b992b5cc88c7.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c60dcc8ed07e04cb.html

Gotowe :)

Co teraz stwierdzacie robiłem tel bo kabel zapodziałem od aparatu dlatego całego autka nie zrobiłem ale nie prezentuje to się zbyt pięknie :?

Nie chciałbym jeszcze bardziej doinwestowywać gdyż noszę się ze sprzedażą po wakacjach ale sami wiecie jak to jest z naszymi bawareczkami każda kolejna i pozytywna przemiana okropnie cieszy :)

Edytowane przez melon115
Opublikowano

I co w tej kwesti zrobić ?

Zapodać tylko spotowe sprężyny jeśli tak to jakie i gdzie szukać ?

Czy może jeszcze coś tam pasuje porobić ?

Nie mam pojęcia gdzie mam szukac takich sprężynek?

Opublikowano

Czy amortyzatory na przedniej i na tylnej osi są w takiej samej kondycji ?

Jeśli tak to ładuj na przód jakieś dobre sprężynki -30 i po kłopocie.

Opublikowano
Witam mam pytanko dzisiaj do was z takiej pułki mianowicie:

Moja bawarka z tyłu siedzi elegancko nawet za bardzo bym powiedział

a przód wyje jak by miała zaraz startowac jak rakieta a cała uroda w pieknej lini bmw przynajmniej ta mi sie wydaje

jak przodem opada na dół i właśnie w tej kwesti co można uczynić:

Mam pomysł żeby zapakowac sportowe obniżające springi -50mm tylko i wyłącznie na przód dodam że cała zawiecha to standard zmieniłem tylko amorki na bilsztejny B6 co możecie mi doradzić bądź wyprowadźcie mnie z błędu jeżeli coś źle napisałem.

Ewentualnie jakiej firmy i gdzie szukac .

Z góry dzięki i Pozdrawiam...

Mam identycznie jak ty.I tez nad tym myślę żeby założyć sprężyny tylko nie wiem jakiej firmy i o ile niższe,tak żeby to miało ręce i nogi.Jak założysz u siebie to wrzuć fotki jak to wygląda i jakiej firmy kupisz sprężyny to zrobię to samo :D

Opublikowano
Jak ma być tanio i w miarę dobrze to jamex, jak ma być bardzo dobrze, a nie koniecznie tanio to eibach lub weitec.
Opublikowano
No a jak wsadzi z przodu dajmy 30mm krótsze to z tyłu nie musi wymieniać? (nie mówię że na krótsze) tylko całego kompletu bo mogą mieć całkiem inną charakterystykę?
Opublikowano

Ja raczej postaram sie zapakowac cos z mimo wszystko z wyższej półki.

Natomiast patrząc na przodnią oś to nie wiem czy 5cm to nie za mało a 3 to jak dla mnie i akurat mojego modelu za mało, może ty masz mniejszy

prześwit poprostu ?

Opublikowano

Tzn jakie koszta i czego dotyczą ja od oponki do nadkola mam jakieś 4cm więc wydaje mi się że jak opadnie 5cm to fajnie się oponka schowa

i bedzi git.

Czy się myle ?

Opublikowano
Ja raczej postaram sie zapakowac cos z mimo wszystko z wyższej półki.

Natomiast patrząc na przodnią oś to nie wiem czy 5cm to nie za mało a 3 to jak dla mnie i akurat mojego modelu za mało, może ty masz mniejszy

prześwit poprostu ?

Sorki że tak pózno,ale właśnie mierzyłem u siebie i od opony do błotnika mam 7.5cm amortyzatory monroe