Skocz do zawartości

320d swap na 330d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kolego chudy11511 to jak z tym BOXem?? Bo jestem szczerze zainteresowany kupnem!!!
Opublikowano
  • Autor

box nie jest narazi na sprzedasz a wygląda to tak

http://img823.imageshack.us/img823/8338/dsc01985i.jpg

Uploaded with ImageShack.us

mam pytanko jaki olej zalac do tego silnika 330d silnik ma najechane 79000km i za przebieg daje 100%

320d miałem na motul 8100 x-cess czy taki sam mogę zalać

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
mam pytanko jaki olej zalac do tego silnika 330d silnik ma najechane 79000km i za przebieg daje 100%

320d miałem na motul 8100 x-cess czy taki sam mogę zalać

Tak bez problemu zalejesz Motula. Według Castrola 330d i 320d ma takie same wymagania co do oleju i potrzebujesz 6.7L żeby go zalać :)

Pozdr

.....BMW e46.....

OO==[][]==OO

Opublikowano
  • Autor
nio dziękuje kolego za podpowiedzi co z olejem
Opublikowano

Kolego chudy11511, wysłałem Ci wiadomość na pv. Dostanę odpowiedź????????????

PZ

Opublikowano
  • Autor
witam kolego jasne ze odpowiem ale na pw nic nie dotarło proszę ponowić zapytanie pozdrawiam
Opublikowano
  • Autor
już zakończone drobne poprawki i pochwale sie robota i reszta opisu jak by ktoś byl zainteresowany omeg zrobić taki swap
Opublikowano

no więc kolega chudy udowodnił, że jednak można :cool2: jeśli możesz zrób dokładny spis co i jak krok po kroku dla potomnych!

ile wyniosła Cię całą operacja ?

pozdrawiam pawelaspl

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

"To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy."

Oliver Hessmann

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

witam teraz swap nawigacj z e39 do e46

myślę ze z tym tez sobie poradzę

Opublikowano
Ile kolego chudy11511 wyniosła cie cała operacja w Pln ?
Opublikowano
  • Autor

witam po policzeniu i ustaleniu kosztów

i kupa części do sprzedania z e39 i silnik z osprzętem z e46 co koszta zostały wyzerowane a ciut na tym sie zarobi

czas i nerwy praca bez cena

Edytowane przez chudy11511

Opublikowano

co mnie ciekawi to czy wskazówka od paliwa tak szybko pracuje w każdej e46 ? bo u mnie jest wolniejsza

no i to samo z obrotkiem, bardzo szybko wkręca się na obroty na biegu jałowym... każda 6-cyl tak ma ? bo 320d robi to wolniej...

Opublikowano
a hamulce? zostały z 2l czy wsadziles duze tarcze? chyba ze od e39 podpasowało :)
szukam
Opublikowano
  • Autor
hamulce zostały od 2,0 radzą sobie bez żadnego problemu pewnie szybsze zużycie klocków będzie ale to pomyśle jak wykończę je do zera to wtedy próba będzie z e39 lub nowe z 330d
Opublikowano
  • Autor
co mnie ciekawi to czy wskazówka od paliwa tak szybko pracuje w każdej e46 ? bo u mnie jest wolniejsza

no i to samo z obrotkiem, bardzo szybko wkręca się na obroty na biegu jałowym... każda 6-cyl tak ma ? bo 320d robi to wolniej...

co do skazówki paliwa to nie wiem jak szybko sie podnosi ale opada tak szybciej jak w 2,0 :D

a obroty to normalna sprawa ze szybciej 20 to słabszy silnik mniejszy moment

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

witam jest ktoś na forum co ma e46 z nawigacja i zmieniarka i tv

proszę po foty jak to jest zamontowane mam te blachy mocowania ale jak to ma byc co z czym wklejcie

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Kolego Gratuluje...:))))Ja niewiem co bym zrobil gdyby mi 2 raz wał pekł...:( chyba załamka totalna by byla....

PS. ALe ten silniczek ladnie sie wkreca :D

Opublikowano
nie chce nic krakać kolego ale nie zdziw sie przypadkiem jak po czasie dyfer zacznie Ci chuczec, grzac itp.. Jak zle przykreciles flansze to beda tego skutki..
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

witam z dyfrem sie nic nie dzieje flasz była wyważona na stole z flasza dyfra i dyferencja ma jakiś zapas nie huczy i nie strzela i powiem szczeze ze zdarza mi sie pojawić na torze w wyrazowe

na pewno jest krótszy i v max mniejszy ale zato 1 2 to uciecha tak kopie ze ledwo do diery siegasz

pozdrawiam

Opublikowano

Jestem pod wrazeniem :)

Ile chcialbys PLN za takiego swapa?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

czy jesli rozpatrujemy SWAP silnika 3.0d do budy e46 2.0d to nie bedzie powaznej róznicy w trudnosci pracy czy bedziemy ten silnik wkladac do auta przedliftowego (136 KM) czy poliftowego (150 KM) ?

czy którys z nich sie lepiej do tego nadaje? jesli tak to dlaczego?

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
  • 11 lat później...
Opublikowano

Przerabiam ten swap z tego samego powodu co Chudy mam pytanie wiazke mam z E39 jestes jeszcze tu by poradzic gdzie jakie kable ida ?