Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ostatnio wymieniłem amorki z przodu i tylnie tulejki przedniego wahacza i po tym auto przy skręcie pełnym w prawo ściąga na prawo przy wyprostowaniu kol i przy skręcie pełnym w lewo ściąga w lewo po wyprostowaniu. Przed wymianą było ok nie ściągało tylko amorki były wybite i jeździć się nie dało. Byłem na zbieżności i jest ok już sam nie wiem co może być. Proszę o pomoc bo już nie wiem co mam zrobić a nie chce wydawać pieniędzy w ciemno.
Opublikowano
Obstawiam ciężko pracujące łożysko górnego mocowania amortyzatora, być może błąd podczas składania kolumny mcperson.
Opublikowano
Zauważyłem że inaczej chodzi kierownica, trochę ciężej w prawą stronę jak kręcę. Tylnich tuleji w progu nie sprawdzałem bo dotąd wszystko było ok a jestem trochę laikiem w mechanice zaczynam powoli naukę o bmw :) pawelj5 a jak poprawić to łożysko ??
Opublikowano
Dokładnie jak kolega pisze 100 proc stawiam na łożyska Mc Persona. wiem to z własnych doświadczeń. Nawet nie trać kasy na ustawianie zbieżności Nie skrzeczy nic jak skręcasz?? Nie przeskakuje??
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
seba e36 napisał(a):

saanchez napisał(a):

W kompakcie nie ma tuleii pod progiem

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... 30&lang=pl

A tak w woli ścisłości to nr 3 na rysunku który przedstawiłeś to co to jest ?

Te tuleje z E30 jeżeli są uszkodzone mają minimalny wpływ na geometrię, za to nieźle hałasują, za to w E36 rozwalona tuleja wahacza wzdłużnego montowana w progu ma wielki wpływ na zbieżność kół tylnej osi. Słuchajcie, u kolegi problem pojawił się po wymianie przednich amortyzatorów. Nie dywagował bym więc co może być zepsute z tyłu auta, bo wprowadza to niepotrzebne zamieszanie.

Opublikowano
Wymieniłem właśnie poduszki z łożyskiem kolumny MC Phersona i nic nadal auto ściąga jak ściągało. Już nie wiem co może być. Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły bo ja już nie mam.